Halák s čistým kontom, Chára s troma asistenciami, Višňovský 0+1

NETKY.SK • 25 Marec 2011, 08:25 • 2 min
Halák s čistým kontom, Chára s troma asistenciami, Višňovský 0+1

Halák s čistým kontom, Chára s troma asistenciami, Višňovský 0+1

slovakia

left justify in out

img

V deviatich zápasoch zámorskej NHL sa v noci na piatok bodovo presadili dvaja slovenskí hokejisti. Za prvú hviezdu zápasu v Bostone vyhlásili domáceho obrancu Zdena Cháru, ktorý k hladkému triumfu nad Montrealom 7:0 prispel troma gólovými asistenciami. Ďalší obranca Ľubomír Višňovský upevnil svoje vedenie v kanadskom bodovaní "bekov", keď dosiahol 46. asistenciu a 61. bod v sezóne, no jeho Anaheim podľahol v Nashville 4:5 a prišiel o štvorzápasovú víťaznú šnúru.
      Šiestym čistým kontom v kariére sa vyznamenal brankár St. Louis Jaroslav Halák, ktorému proti Edmontonu (4:0) stačilo dvanásť úspešných zákrokov. Naopak nedarilo sa Petrovi Budajovi z Colorada, ktorý nastúpil do tretej tretiny proti Torontu (3:4), no po troch minútach z jedinej strely inkasoval a o pár sekúnd už opäť sedel na striedačke.
      Tradičné derby dvoch úhlavných rivalov medzi Bostonom a Montrealom ešte okorenil nedávny neúmyselný zákrok Cháru na Maxa Paciorettyho, ktorého narazil o hranu plexiskla pri striedačkách. Slovenský hráč sa ale nedal súpermi rozrušiť a pripísal si aj tri plusové body. "Jednoducho všetko nám v tomto zápase výborne vychádzalo," vyhlásil urastený zadák medveďov. Na potvrdenie vedúceho postavenia v Severovýchodnej divízii však Bruins musia uspieť ešte v troch ťažkých zápasoch. "Musíme sa naďalej sústrediť a nelietať v oblakoch. Musíme k tým duelom pristúpiť zodpovedne a s pokorou."
      
      výsledky: Boston - Montreal 7:0 (za domácich Chára 0+3), NY Islanders - Atlanta 1:2, NY Rangers - Ottawa 1:2 pp a sn, Philadelphia - Pittsburgh 1:2 pp a sn, St. Louis - Edmonton 4:0 (za domácich odchytal Halák celý zápas, 12 zákrokov, nula gólov), Nashville - Anaheim 5:4 (za hostí Višňovský 0+1), Colorado - Toronto 3:4 (za domácich odchytal Budaj 3:47 min, 0 zákrokov, 1 inkasovaný gól), Phoenix - Columbus 3:0, Los Angeles - San Jose 4:3 pp a sn

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona