Halák s čistým kontom, prekonal legendárneho Halla

NETKY.SK • 6 Október 2013, 09:31 • 2 min
Halák s čistým kontom, prekonal legendárneho Halla

NEW YORK - Ľubomír Višňovský sa blysol gólom a asistenciou. Chára doviedol Boston k výhre nad Detroitom.

slovakia

left justify in out

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák je v úvode sezóny vo vynikajúcej forme. V zápase NHL v noci na nedeľu pomohol jeho St. Louis k suverénnemu víťazstvu 7:0 nad Floridou 19 úspešnými zásahmi a zaknihoval si 26. čisté konto v profiligovej kariére. Celkovo to bol jeho 17. shutout v drese "bluesmanov", čím prekonal klubový rekord legendárneho Glena Halla.

Halák sa doteraz so 16 "nulami" delil s Hallom o rekordný zápis, teraz sa osamostatnil na čele klubovej štatistiky. "Glen bol skvelý brankár, je aj členom Siene slávy NHL. Je to výnimočný moment a som šťastný, že som ho dokázal prekonať. Bez mojich spoluhráčov by sa mi to však nikdy nepodarilo. Dnes boli úžasní, najmä v oslabeniach mi veľmi pomohli, i keď sme neboli často vylučovaní. Odviedli skvelú prácu a do bodky sme dodržali stanovenú taktiku," uviedol pre zámorské médiá slovenský brankár, ktorý si pripísal druhé víťazstvo v sezóne. Do ročníka vstúpil v noci na piatok domácim triumfom 4:2 nad Nashvillom, v súboji kryl 28 striel súpera.

V 11-tich zápasoch v noci na nedeľu sa bodovo presadili dvaja slovenskí hokejisti. Obranca Ľubomír Višňovský sa blysol gólom a asistenciou, no jeho New Yorku Islanders to stačilo len k zisku bodu, "ostrovania" podľahli na domácom klzisku Columbusu 2:3 po samostatných nájazdoch. Kapitán Bostonu Zdeno Chára doviedol Bruins k výhre nad Detroitom, najvyšší muž NHL v 53. minúte svojím presilovkovým gólom spečatil skóre na konečných 4:1 pre domácich. Tohtosezónnu premiéru v NHL absolvoval Tomáš Tatar, v drese Red Wings odohral niečo vyše deväť minút.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies