Halák predviedol skvelý výkon, sériu mu pokazil Bergeron

NETKY.SK • 22 November 2013, 11:58 • 2 min
Halák predviedol skvelý výkon, sériu mu pokazil Bergeron

BOSTON - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák zo St. Louis má na svojom konte v zámorskej NHL už dvanásť víťazstiev a v tejto štatistike sa v lige delí o piatu priečku.

slovakia

left justify in out

Viac úspechov dosiahli len Corey Crawford z Chicaga (14), Josh Harding z Minnesoty, Marc-Andre Fleury z Pittsburghu a Ben Bishop z Tampy Bay (všetci po 13). Halák vo štvrtok žiaril na ľade Bostonu, keď sa výraznou mierou podpísal pod výhru 3:2 po sam. nájazdoch. Celkovo predviedol 29 úspešných zákrokov, čo je jeho tohtosezónne maximum.

"Vždy sa snažíte byť v zápase, čím viac striel na vás ide, tým je to väčšia zábava. Niekedy na vás letí menej striel, ale súper má väčšie šance. Myslím si, že dnes moji spoluhráči odviedli pred bránkou veľmi dobrú prácu a držali puky dostatočne ďaleko," povedal pre StLToday.com Halák. 

Ružinovskému odchovancovi sa v tejto sezóne darí v rozstreloch samostatných nájazdov. Vo štvrtok mu síce doterajšiu 100-percentnú úspešnosť pokazil Patrice Bergeron, ale ďalšie pokusy hráčov Bostonu zlikvidoval a priviedol Blues k výhre. Tento rok zastavil deväť z desiatich nájazdov a v tejto činnosti má 72,6 % úspešnosť, čím je piaty medzi aktívnymi brankármi súťaže. "Bergeron urobil dobrý ťah. Mal som dole lapačku a on vystrelil nad ňu. Bola to dobrá strela. Teší ma, že chalani dali v rozstrele dva veľké góly," doplnil pre StLToday.com Halák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona