Halák predĺžil čistým kontom sériu svojich výhier na päť, Kopecký asistoval

NETKY.SK • 17 Január 2012, 08:27 • 2 min
Halák predĺžil čistým kontom sériu svojich výhier na päť, Kopecký asistoval

Halák predĺžil čistým kontom sériu svojich výhier na päť, Kopecký asistoval

slovakia

left justify in out

img

Slovenský brankár Jaroslav Halák pokračuje vo výborných výkonoch v zámorskej hokejovej NHL. V noci na utorok priviedol svojím tretím čistým kontom sezóny St. Louis nielen k víťazstvu 1:0 nad Dallasom, ale posunul svoj tím aj do čela konferencie.  Trinástu asistenciu v ročníku si pripísal center Tomáš Kopecký, jeho Florida proti Bostonu získala bod za prehru 2:3 po nájazdovom rozstrele. 

      V situácii, keď sa tímy striedajú vo vedení ligy takmer na dennej báze, sa ale nestráca výkon Blues, ktorý sa v novembri potácali len na 14. mieste Západnej konferencie. "Bluesmani" vymenili trénera a momentálne vedú konferenciu i Centrálnu divíziu a na čele ligy trónia spoločne s NY Rangers, ktorí ale majú výhodu dvoch zápasov k dobru. Rovných 60 bodov má aj Chicago, ktoré Blues po výhre predbehli vo svojej divízii. 
      "Keby nám niekto pred sezónou povedal, že v tejto fáze ročníka budeme na čele konferencie alebo divízie, bolo by to bývalo pôsobivé vyjadrenie," komentoval aktuálnu pozíciu svojho tímu slovenský gólman, ktorý k 19 kariérnemu "shutoutu" potreboval 22 zásahov. Halák pomaly zatieňuje svojho kolegu a účastníka zápasu All Stars Briana Elliotta, ktorý po fantastickom úvode z posledných 6 duelov dokázal vyhrať iba dva. Halák naopak zbiera jednu výhru za druhou, ťahá päťzápasovú šnúru úspechov a neprehral v riadnom hracom čase od 22. novembra. 
      Druhý bod pre hokejistov Bostonu vydoloval v záverečnej nájazdovej lotérii David Krejčí, ktorý prerazil odpor "panterov" vo štvrtej sérii. Kopecký si okrem kanadského bodu zlepšil štatistiky o jednu plusku a tri strely, kapitán Bruins Zdeno Chára skúšal Scotta Clemmensena prekonať dvakrát a raz sedel na trestnej lavici. 
      Rovnako ako jeho NY Islanders, bodovo naprázdno vyšiel v noci aj obranca Milan Jurčina, keď jeho tím prehral doma s rozbehnutým Nashvilleom 1:3. 
      Návrat Andreja Sekeru do zostavy Buffala nebol vôbec radostný, Sabres prehrali v Joe Louis Arene 0:5 a s Detroitom. Domáci stanovili konečné skóre už v 25. minúte zápasu a stanovili nový klubový rekord šnúrou 15 domácich víťazstiev. Slovenský obranca odohral takmer 24 minút a zapísal si jednu mínusku. 
      
      výsledky: 
      NY Islanders - Nashville 1:3, Phoenix - Colorado 6:1, Ottawa - Winnipeg 0:2, Florida - Boston 2:3 sn /za domácich Tomáš Kopecký 0+1/, Detroit - Buffalo 5:0, St. Louis - Dallas 1:0 /v domácom drese kryl Jaroslav Halák všetkých 22 pukov súpera/

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies