Halák podľa Hitchcocka stihne začiatok play off

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 10:40 • 2 min
Halák podľa Hitchcocka stihne začiatok play off

NEW YORK - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák, ktorý chýba v zostave St. Louis od začiatku apríla pre problémy so slabinami, sa stihne uzdraviť do začiatku play off NHL. Uviedol to tréner Blues Ken Hitchcock, ktorého vyjadrenie zverejnil na Twitteri redaktor denníka St. Louis Post-Dispatch Jeremy Rutherford.

slovakia

left justify in out

Halák má problémy od 1. apríla od súboja s Minnesotou, keď si pravdepodobne obnovil zranenie slabín. Tie ho trápili už vo februári, keď vynechal takmer tri týždne. Ružinovský odchovanec odchytal v prebiehajúcom ročníku zo zdravotných dôvodov len 16 zápasov, v ktorých priviedol svoje mužstvo k šiestim výhram a dosiahol úspešnosť zákrokov 89,9 percent.

Počas jeho neprítomnosti strážil bránku St. Louis vo väčšine prípadov Kanaďan Brian Elliott, ktorý v minulom ročníku spolu s Halákom získal trofej Williama M. Jenningsa pre dvojicu brankárov chytajúcich v tíme s najnižším priemerom inkasovaných gólov. Blues majú v talóne aj 22-ročného talentovaného Jakea Allena. Pripravený by však mal byť čoskoro aj Halák, ktorý trénoval už od polovice apríla a postupne zvyšoval tréningovú záťaž.

Blues v noci na stredu zdolali Colorado na domácom ľade 3:1 a definitívne si zaistili miestenku do play off. Vyraďovacie boje sa začnú 30. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies