Halák na MS nepríde, je vraj znechutený a Budaj nedvíha telefóny, Tatara budú ešte kontaktovať

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 16:11 • 2 min
Halák na MS nepríde, je vraj znechutený a Budaj nedvíha telefóny, Tatara budú ešte kontaktovať

Žilina - Jaroslav Halák neposilní slovenskú hokejovú reprezentáciu na májových MS. Brankár New Yorku Islanders sa ospravedlnil z účasti na šampionáte, keďže je po klubovej sezóne znechutený a nepozná svoju budúcnosť v NHL. Nejasná je situácia ohľadom Petra Budaja, ktorý s Tampou Bay takisto nepostúpil do play off, generálnemu manažérovi národného tímu Róbertovi Švehlovi sa s ním zatiaľ nepodarilo telefonicky spojiť.

slovakia

left justify in out

"Bohužiaľ, Jaro Halák nepríde na majstrovstvá sveta. Hovoril mi, že je znechutený z celej sezóny. Mal v nej výborný štart, začal vydarenými výkonmi na Svetovom pohári, potom ho však poslali na farmu a až v závere základnej časti sa vrátil späť do prvého tímu. Sám nevie, čo bude v budúcej sezóne. Mal už nejaké rozhovory s vedením klubu, ale nič konkrétne mu nepovedali a vyzerá to tak, že celé leto bude v nervozite. Preto sa ospravedlnil z účasti na šampionáte," informoval Švehla počas utorkového reprezentačného zrazu v Žiline.

 

Generálny manažér plánuje hovoriť aj s ďalšími hráčmi NHL, ktorým sa skončila klubová sezóna po základnej časti. "Volal som Petrovi Budajovi, zatiaľ mi nedvíhal telefón. Mám tak iba informácie z posledného telefonátu spred troch týždňov. Najhoršie je u neho, že nemá zmluvu na novú sezónu a bojí sa zranenia. To je u neho najväčší problém. Takisto by sme sa chceli ešte raz spojiť s Tomášom Tatarom." Útočník Detroitu už predtým naznačil, že pôjde po sezóne na operáciu. "Je to na ňom. Samozrejme neviem, aké veľké je jeho zranenie. Chce ísť na operáciu, uvidíme, či to bude skutočne aj nutné," povedal Švehla.

 

Realizačný tím tak stále nemá k dispozícii ani jednu posilu z NHL. "Ešte stále však môžu prísť na šampionát hráči, ktorých kluby vypadnú v 1. kole play off. Ak by nás neposilnil žiaden hokejista z NHL, otvára sa šanca pre iných hráčov, pôsobiacich v Európe. Uvidíme, ako sa o ňu pobijú."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies