Halák je s novou zmluvou spokojný, teší ho vyhnutie sa arbitráži

NETKY.SK • 8 Júl 2010, 07:34 • 2 min
Halák je s novou zmluvou spokojný, teší ho vyhnutie sa arbitráži

Halák je s novou zmluvou spokojný, teší ho vyhnutie sa arbitráži

slovakia

left justify in out

Spokojnosť a úľava. Také sú pocity slovenského hokejového brankára Jaroslava Haláka po podpise štvorročnej zmluvy so zámorským klubom St. Louis Blues. Arbitráž sa k slovu v jeho prípade nedostala.
"Som veľmi spokojný so zmluvou a najmä dĺžkou jej trvania. Už od prvej chvíle, ako ma vymenili do St. Louis som veril, že sa dohodneme na nejakej viacročnej zmluve. Nakoniec sa to podarilo a teším sa na novú sezónu, nový tím, nových chalanov. Dúfam, že dopadneme aspoň tak, ako ja minulý rok s Montrealom. Teraz je všetko otvorené, uvidíme podľa začiatku," uviedol pre slovenské médiá Halák, ktorý sa s vedením Blues dohodol už v utorok.
Nový kontrakt má hodnotu 15 miliónov dolárov. Dvadsaťpäťročný gólman vo svojej prvej sezóne u "bluesmanov" zarobí 2,75 milióna dolárov, v druhej 3,5 milióna, v tretej o ďalších 0,75 milióna viac a v poslednom ročníku 4,5 milióna dolárov: "Všetky veci riešil môj agent. Dohodli sme sa, že keď bude mať reálnu ponuku, tak zavolá. On zavolal a zobrali sme ju. Ako som už povedal, nechcel som ísť na arbitráž, ale dohodnúť sa normálnou formou. Ono by to aj zle vyzeralo, keby som s novým klubom išiel hneď na arbitráž."
Halák v uplynulej sezóne pôsobil v Montreale Canadiens, no ten ho napriek výborným výkonom v júni vymenil za dvojicu "neznámych" útočníkov. "Habs" týmto krokom navyše uvoľnili cestu Careymu Priceovi, ktorého vytlačil z postu jednotky práve Halák. Odchovanca bratislavského hokeja získalo St. Louis za 13. hráča draftu z roku 2007 Larsa Ellera a Iana Schultza, ktorého St. Louis draftovalo o rok neskôr v treťom kole z 87. miesta.
"Jaroslav bude pre našu organizáciu veľkou oporou," vyhlásil generálny manažér klubu Doug Armstrong, ktorý novú posilu podľa Halákových slov vrúcne privítal. "Povedal mi, že sú veľmi radi. Hneď od začiatku mi dali najavo, že so mnou počítajú," spokojne skonštatoval Halák.
Opora slovenskej reprezentácie na ZOH vo Vancouveri bola jednou z najväčších hviezd Montrealu v tohtoročnom play off. Halák priviedol "Habs" až do finále Východnej konferencie, pričom sa veľkou mierou zaslúžil o vyradenie favorizovaných tímov Washingtonu a Pittsburghu. Svojmu mužstvu pomohol proti Caps k trom výhram v rade a zlikvidoval 131 z celkového počtu 134 striel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies