Halák chce v skrátenom ročníku nadviazať na úspešnú minulú sezónu

NETKY.SK • 11 Január 2013, 12:34 • 2 min
Halák chce v skrátenom ročníku nadviazať na úspešnú minulú sezónu

Halák chce v skrátenom ročníku nadviazať na úspešnú minulú sezónu - Hokej Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák verí, že sa mu podarí v skrátenej sezóne NHL nadviazať na úspešné výsledky z minulého ročníka. Gólman St.

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák verí, že sa mu podarí v skrátenej sezóne NHL nadviazať na úspešné výsledky z minulého ročníka. Gólman St. Louis Blues v ňom spolu s tímovým kolegom Brianom Elliottom získali cennú Trofej Williama Jenningsa určenú brankárskej dvojici chytajúcej v tíme s najnižším počtom inkasovaných gólov.

Halák nedokončil minulú sezónu pre zranenie členka, ktoré utrpel po kolízii s vlastným spoluhráčom Barretom Jackmanom v 1. kole play off proti San Jose. Rodák z bratislavskej Petržalky veril, že sa vráti na ľad skôr. Dobrou správou pre bluesmanov je, že za zdržaním nie sú zdravotné problémy, ale výluka. "Cítil som sa stopercentne fit už v auguste. Bol som pripravený nastúpiť, no pre lockout sa nehralo. Musel som čakať ako všetci ostatní," uviedol Halák pre denník St. Louis Post-Dispatch.

Dvadsaťsedemročný muž v maske podpísal v novembri mesačný kontrakt s nemeckým druholigistom EHC Lausitzer Füchse, v ktorého drese sa chcel udržiavať vo fyzickej kondícii. Za klub z lužického Srbska však stihol odohrať len jeden duel. "Musel som sa vrátiť domov a vyriešiť nejaké osobné záležitosti," prezradil Halák." V polovici decembra to vyzeralo, že sa NHL rozbehne, tak som zostal na Slovensku. Potom kontrakt s nemeckým klubom vypršal a tak som doma čakal, ako sa veci vyvinú. Odvtedy som trénoval individuálne a veril, že NHL čoskoro odštartuje."

A tak sa aj stalo. Po tom, čo sa vedenie profiligy po Novom roku dohodlo s hráčskou asociáciou NHLPA na znení novej kolektívnej zmluvy, priletel odchovanec ružinovského hokeja do USA, kde sa hneď zapojil do prípravy so spoluhráčmi zo St. Louis. "Bol to dlhý čas, čo sme naposledy spolu trénovali. Po sedem či osemmesačnej prestávke cíti každý obrovskú chuť do hokeja. Potrebujeme sa dostať do formy a začať tam, kde sme vlani v play-off skončili," povedal Halák. Ten v ročníku 2011/2012 odchytal 46 duelov, v ktorých si šesťkrát udržal čistý štít a zaznamenal priemer 1,97 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 92,6 percent. V play-off si však pre zranenie stihol pripísať len dva štarty, príležitosť tak dostal jeho kolega Elliott.

Po očakávanej víkendovej ratifikácii kolektívnej zmluvy budú mať hráči v tréningových kempoch len šesť dní na prípravu na 48-zápasovú základnú časť. Hokejistov tak čaká poriadne nahustený program. "Tréning, tréning, tréning. To je jediné, čo môžeme robiť. S Brianom sme pripravení a uvidíme, ako to bude. Každý z nás sa musí sústrediť len na ten ďalší zápas, v ktorom nastúpi. Sezóna je krátka, ale o to bude intenzívnejšie. Verím, že budeme obaja chytať na takej úrovni ako minulú sezónu," dodal Halák.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies