Haiti dostane na školy 50 miliónov dolárov

NETKY.SK • 7 December 2012, 07:58 • 2 min
Haiti dostane na školy 50 miliónov dolárov

Haiti dostane na školy 50 miliónov dolárov - Politika Školy na Haiti dostanú od Interamerickej rozvojovej banky (IADB) 50 miliónov dolárov (vyše 38 miliónov eur). Banka vo štvrtok oznámila, že grant je určený na päťročný program výstavby verejných škôl, z

slovakia

left justify in out

img

Školy na Haiti dostanú od Interamerickej rozvojovej banky (IADB) 50 miliónov dolárov (vyše 38 miliónov eur). Banka vo štvrtok oznámila, že grant je určený na päťročný program výstavby verejných škôl, zlepšenia školskej dochádzky a kvality vzdelávania do 360.000 haitských detí.

V súčasnosti je väčšina haitských škôl súkromných a iba málo žiakov si je môže dovoliť zaplatiť. Do školy tak chodí iba asi polovica detí na Haiti.

Bude vybudovaných 20 nových verejných škôl pre 8200 detí od predškolského veku až po deviatu triedu základnej školy. Každá škola bude mať knižnicu, jedáleň, elektrinu a tečúcu vodu a bude prístupná aj pre postihnutých, informovala banka. 

Grant tiež počas dvoch školských rokov prispeje na výdavky 35.000 detí, zapísaných v súkromných základných školách.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies