Haim chcú vydať nový album na jeseň

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 09:08 • 2 min
Haim chcú vydať nový album na jeseň

BRATISLAVA - Americká pop-rocková kapela Haim dúfa, že sa jej podarí dokončiť pripravovanú druhú štúdiovku tak, aby ju mohli na jeseň vydať. V rozhovore pre magazín Rolling Stone to uviedli sestry Este, Danielle a Alana Haim, ktoré v skupine pôsobia spoločne s bubeníkom Dashom Huttonom.

slovakia

left justify in out

Hudobníčky taktiež prezradili, že s prácami na novom albume začali po tom, ako dostali ponuku nahrať pieseň pre jeden nemenovaný film. Tak vznikla skladba Little Of Your Love, ktorá sa nakoniec taktiež objaví na novom, zatiaľ nepomenovanom albume. Spomínanú pieseň už spoločne s ďalšou novinkou Nothing's Wrong predstavili minulý mesiac na koncerte v Santa Ane. Celkovo Haim zložili viac než dvanásť nových piesní, pričom všetky vznikli v obývačke ich rodičov.

 

"Všetky naše skúšky sa až donedávna odohrávali v našej obývačke, kde sme aj zložili všetky skladby na nový album," uvidela basgitaristka Este s tým, že piesne potom nahrávali v štúdiu Ariela Rechtshaida. Jej sestra Danielle následne dodala, že neskôr nahrávali aj u Rostama Batmanglija.


Haim vznikli v roku 2007 v Los Angeles a debutovali v roku 2012 EP nahrávkou Forever. Po nej vydali ešte živé EP s názvom iTunes Festival: London 2012. V septembri 2013 im vyšiel album Days Are Gone, z ktorého predstavili single Forever, Don't Save Me, Falling, The Wire, If I Could Change Your Mind a My Song 5. Haim zvíťazili v ankete BBC Sound of 2013, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka. Nominovali ich tiež na cenu Grammy v kategórii Najlepší nováčik. Podieľali sa na albume Motion (2014) škótskeho dídžeja a producenta Calvina Harrisa a prispeli aj na soundtrack filmu Hry o život: Drozdajka 1 (2014).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona