Haider-Maurer bez trénera aj Australian Open

NETKY.SK • 17 December 2013, 13:13 • 2 min
Haider-Maurer bez trénera aj Australian Open

VIEDEŇ - Rakúska tenisová dvojka Andreas Haider-Maurer ukončila spoluprácu so švédskym trénerom Joakimom Nyströmom. Rodák z Zwettlu to uviedol pre portál Tennis Net. Kooperácia trvala od mája.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný momentálne 112. muž svetového rebríčka ATP vo dvojhre Haider-Maurer dodal, že nebude štartovať na januárových melbournských grandslamových Australian Open.

"Super sme si rozumeli a vychádzali sme spolu fakt dobre, ale ku koncu sa vyskytli názorové rozdiely. Chcel, aby som hral na Australian Open aj v kvalifikácii, keď som sa nezmestil do hlavnej súťaže. Ja som však v tejto sezóne naháňal body až do konca novembra. Napokon to nevyšlo a priklonil som sa k verzii s dlhšou medzisezónnou prípravou. Takto by som ju mal iba dvojtýždňovú. Joakim Nyström ma však postavil pred ultimátum, že buď Australian Open alebo pokračovanie bez neho. Táto reakcia bola pre mňa signálom, že už to nie je 100-percentné," objasnil Haider-Maurer. 

Innsbručan sa momentálne pripravuje v Akadémii HKM svojho staršieho brata Maria v Oslipe, pomáha mu aj kondičný tréner Christian Kohl. Do sezóny 2014 plánuje vstúpiť od 20. januára na halovom challengeri v nemeckom Heilbronne. Rakúšania sú možní súperi Slovákov v aprílovom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies