Hagyari už odvolil, očakáva 40-percentnú účasť na voľbách v Prešove

NETKY.SK • 15 November 2014, 13:15 • 2 min
Hagyari už odvolil, očakáva 40-percentnú účasť na voľbách v Prešove

PREŠOV - Primátor Prešova Pavel Hagyari a kandidát na kreslo primátora aj v ďalšom volebnom období volil dnes ráno na Základnej škole na Kúpeľnej ulici v Prešove.

slovakia

left justify in out

Do volebnej miestnosti prišiel sám. Ako povedal, verí aspoň v 40-percetnú účasť na voľbách v meste.
      

„Verím, že ľudia majú záujem, ako bude vyzerať Prešov nielen o štyri roky, ale aj o 15 rokov, pretože ide o vážne obdobie, keď môžeme získať pomerne veľké európske zdroje a je potrebné využívať ich tak, aby Prešov výraznejšie rástol,“ povedal po odovzdaní svojho hlasu Hagyari.
      

Podľa zapisovateľa volebného okrsku číslo 39 na Kúpeľnej ulici Františka Markuša bolo od rána približne do 10.00 h voliť v tomto obvode len málo ľudí. Voliť tam môžu napríklad aj bezdomovci, ktorí ale podľa zapisovateľa nechodia vôbec. Nechýbali však napríklad vozičkári, ktorých tu majú viac, no pravidelne odovzdávajú vo voľbách svoj hlas asi desiati. Jeden z nich Jozef Tomko prišiel práve v čase, keď tam bol aj primátor. Volenú komisiu to však nezaskočilo. Dvaja členovia aj s prenosnou urnou za vozíčkarom vyšli pred budovu školy, kde si zvolil svojich zástupcov v mestskom parlamente i na poste primátora. Ako povedal, je to samozrejmosť pre všetkých, ktorých zaujíma dianie v meste.
      

Ako informovala hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová, v meste bolo vybraných 81 okrskov tak, aby čo najviac spĺňali podmienky pre voľby. Bezbariérové sú len tie, ktoré boli nedávno rekonštruované. Aj keď volebná miestnosť bezbariérová nie je, volič môže oznámiť svoj úmysel voliť buď priamo vo svojom volebnom obvode, alebo zavolať na mestský úrad, kde ho prepoja na jeho volebnú komisiu. Jej členovia môžu za ním prísť s volebnou urnou domov alebo ho počkať pred budovou. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies