Hague hostí summit o sexuálnom násilí páchanom na ženách

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 12:30 • 2 min
Hague hostí summit o sexuálnom násilí páchanom na ženách

LONDÝN - V utorok sa začal v Londýne štvordňový summit o sexuálnom násilí páchanom na ženách vo vojnových oblastiach, na ktorom sa zúčastňujú predstavitelia zo 100 krajín sveta.

slovakia

left justify in out

Účastníci podujatia sa budú snažiť nájsť spôsoby zlepšenia vyšetrovania sexuálneho násilia a poskytnutia podpory ženám a dievčatám. Na podujatí sa zúčastňuje aj vyslankyňa Organizácie Spojených národov americká herečka Angelina Jolie. Spolu s britským ministrom zahraničia Williamom Haguom v stredu predložia medzinárodný protokol, ktorý má pomôcť súdne stíhať znásilniteľov vo vojnových konfliktoch.

 

Vo štvrtok sa summit sústredí na islamistických teroristov skupiny Boko Haram, ktorí unášajú dievčatá a mladé ženy. Na podujatí sa zúčastnia aj ministri zahraničia z Nigérie a okolitých afrických krajín. Únos viac ako 300 nigérijských školáčok v apríli upútal pozornosť na násilie páchané voči ženám v obliatiach postihnutých konfliktom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies