Hagi sám seba odvolal z postu trénera Viitorul Konstanca

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 14:56 • 2 min
Hagi sám seba odvolal z postu trénera Viitorul Konstanca

KONSTANCA - Rumunská futbalová legenda Gheorghe Hagi sám seba odvolal z pozície trénera FC Viitorul Konstanca po sérii nepriaznivých výsledkov. Päťdesiatjedenročný niekdajší skvelý ofenzívny stredopoliar založil klub v roku 2009 a doviedol ho až do najvyššej súťaže.

slovakia

left justify in out

Po tom, ako sa mužstvo po prvý raz vo svojej histórii ocitlo na prvom mieste elitnej divízie, začala jeho výkonnosť klesať a v siedmich dueloch skupiny o titul získalo len dva body. Na aktuálneho lídra FC Astra Giurgiu má 17-bodové manko. "Chcem si dôkladne rozobrať situáciu. Aj taký je však futbal, stratíte sebadôveru a potom je to ťažké," povedal Hagi pre Dolce Sport.

 

Rodáka zo Sacele prezývali počas jeho kariéry karpatský Maradona, žiaril najmä na majstrovstvách sveta 1994, pamätný je jeho gól do siete Kolumbie v základnej A-skupine. Rumuni vtedy dokráčali až do štvrťfinále. Predstavil aj vo vyraďovacej fáze svetových šampionátov v rokoch 1990 a 1998. Počas aktívnej činnosti hral Hagi za FC Barcelona i Real Madrid, bol súčasťou tureckého klubu Galatasaray Istanbul, ktorý vo finále Pohára UEFA 2000 zdolal Arsenal Londýn. Informoval The Sun.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies