Hagi protestuje proti odsúdeniu Popescua, nebude chodiť na reprezentáciu

NETKY.SK • 9 Október 2014, 16:16 • 2 min
Hagi protestuje proti odsúdeniu Popescua, nebude chodiť na reprezentáciu

BUKUREŠŤ - Gheorghe Hagi nebude navštevovať zápasy futbalistov Rumunska. Bývalý reprezentant chce touto formou vyjadriť solidaritu s bývalým spoluhráčom z národného tímu Gheorghem Popescom, ktorého súd odsúdil za daňové úniky a pranie špinavých peňazí.

slovakia

left justify in out

"Kým bude 'Gica' Popescu za mrežami, neprídem osobne na reprezentačný zápas. Na protest si ich pozriem len v televízii," cituje agentúra Reuters slová Hagiho, ktorý zároveň vyzval ďalšie futbalové osobnosti, aby podporili bývalého kapitána Rumunska.

 

Podľa verdiktu súdu Popescu s ďalšími siedmimi ľuďmi obral štát na daniach o približne 1,7 milióna eur. Zároveň prišli niektoré kluby dokopy o 10 miliónov eur za sfalšované zaregistrovanie finančných kompenzácii za prestupy 12 hráčov v rokoch 1995 až 2005. Súd vymeral bývalému šesťnásobnému najlepšiemu futbalistovi Rumunska trest na 37 mesiacov väzenia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies