Hádzanárska extraliga s viacerými novinkami, ale s tradičným favoritom

NETKY.SK • 30 August 2017, 16:18 • 2 min
Hádzanárska extraliga s viacerými novinkami, ale s tradičným favoritom

BRATISLAVA - Najvyššia hádzanárska súťaž mužov ide do sezóny 2017/2018 s novým partnerom, ktorý figuruje aj v jej názve, novou trofejou i televíznymi prenosmi. Pôvodne sa mala hrať od tohto ročníka česko-slovenská extraliga, ale vinou českých klubov napokon pokračuje ligová súťaž v oboch krajinách samostatne.

slovakia

left justify in out

Na Slovensku sa bude hrať Slovnaft handball extraliga (SHE), ktorú otvorí vo štvrtok 31. augusta od 19.30 h duel Slovan Modra - TJ Strojár Malacky a dá bodku za prestávkou trvajúcou tri mesiace a sedem dní. Prvé kolo bude rozťahané až do októbra. Postupne budú nasledovať zápasy HC Štart Nové Zámky - HK Agro Topoľčany (sobota 2. 9.), HKM Šaľa - HC Sporta Hlohovec (utorok 5. 9.), Tatran Prešov "A" - MŠK Považská Bystrica (utorok 12. 9.) a Tatran Prešov "B" - ŠKP Bratislava (sobota 21. 10.).

Najvyššia súťaž hádzanárov bude mať v nadchádzajúcej edícii dovedna desať účastníkov. V porovnaní s vlaňajškom ubudol ŠKH Agrokarpaty Pezinok, namiesto neho sa v súťaži predstaví prešovská rezerva s množstvom mládežníckych reprezentantov a hráčov končiacich v dorasteneckom veku. Jednoznačným favoritom je v ostatných rokoch tradične Tatran Prešov, ktorý dlhodobo dominuje na domácej scéne.

 

V novom šate so známym chorvátskym koučom Slavkom Golužom i obmeneným kádrom s "balkánskou krvou" (Cvitkovič, Babič, Butorac) chce obhájiť prvenstvo a pridať do zbierky už 14. titul v ére samostatnosti. Šarišanom by mohli konkurovať najmä hráči HKM Šaľa, ktorým pribudli do družstva zaujímavé mená (Gorbunovs, Nungovitch, G. Vadkerti, Hájnik).

Na júnovom žrebe SHE predstavili novú trofej pre hádzanárskeho majstra. Extraligový šampión získa Pohár Antona Frola, slovenskej legendy, hádzanára storočia, ktorý zomrel začiatkom apríla vo veku nedožitých 83 rokov. Nasledujúci extraligový ročník bude prelomový aj z hľadiska televízneho vysielania. Z každého kola odvysiela televízia 213 priamy prenos z jedného vybraného zápasu (hrací deň vždy v utorok od 18.30 h), prvým bude HKM Šaľa - HC Sporta Hlohovec. Ďalšie stretnutia sa budú dať naživo sledovať na slovakhandballTV prostredníctvom youtube.com. Hrať sa bude naďalej s oficiálnymi loptami značky Molten.

Program 1. kola extraligy v hádzanej mužov 2017/2018:
štvrtok 31. 8.:
19.30 h TJ Slovan Modra - TJ Strojár Malacky
sobota 2. 9.:
18.00 HC Štart Nové Zámky - HK Agro Topoľčany
utorok 5. 9.:
18.30 HKM Šaľa - HC Sporta Hlohovec
utorok 12. 9.:
18.30 Tatran Prešov "A" - MŠK Považská Bystrica
sobota 21. 10.
15:30 Tatran Prešov "B" - ŠKP Bratislava

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies