Hádzanárka Czanik chce hráčsku kariéru zakončiť v Trieri

NETKY.SK • 3 Jún 2017, 15:38 • 2 min
Hádzanárka Czanik chce hráčsku kariéru zakončiť v Trieri

TRIER - Keď nastane čas na ukončenie hádzanárskej kariéry v pozícii hráčky, tak to bude v Trieri, tvrdí slovenská reprezentantka Andrea Czanik.

slovakia

left justify in out

Skúsená pivotka prišla do Nemecka v roku 2012 z HK Slovan Duslo Šaľa a odvtedy je jej meno spojené s miestnym DJK/MJC Trier, s ktorým si zahrala v nedávnej minulosti aj v I. bundeslige. "Žijeme tu už päť rokov a neplánujeme sa sťahovať, takže mojou poslednou zastávkou je Trier. Tu raz ukončím to, čomu sa venujem už od siedmich rokov," prezradila pre agentúru SITA Czanik, ktorá sa nedávno dohodla na predĺžení kontraktu.

Družstvo "Miezen" skončilo v konečnom poradí II. bundeslige 2016/2017 spomedzi 16 družstiev na 8. mieste. Do 22. kola sa držalo v najlepšom kvartete. "Na konci sezóny nám trošku dochádzali sily aj vzhľadom na náročnosť druhej najvyššej nemeckej súťaže. Sme veľmi spokojní, keďže sme prakticky so siedmimi hráčkami odohrali celú sezónu," poznamenala odchovankyňa šalianskej hádzanej, ktoré okrem hádzanárskych povinností musí zvládať aj tie pracovné.

Andrea Czanik si od nadchádzajúceho ročníka bude opäť zvykať na to, že na palubovke nebude mať vedľa seba svoju setru Luciu Weibelovú. So 161 gólmi druhá najlepšia strelkyňa Trieru totiž nepokračuje v drese DJK/MJC. Pri zápasovej rozlúčke nechýbali ani slzy. "Prežívala som zvláštne pocity, bolo to emócie. V závere duelu s HSG Bensheim/Auerbach som najskôr ja prihrala jej na gól a potom sme si úlohy vymenili. Aj pre takéto momenty je šport krásny. Bude veľmi ťažké v novej sezóne nahradiť ich takmer 280 nastrieľaných gólov, ktoré dosiahli spolu odchádzajúca Lucia a naša ľavá spojka Joline Müllerová, ktorá sa vážne zranila práve v spomenutom poslednom stretnutí," dodala Czanik.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies