Hádzanári Tatranu Prešov vyhrali v predkole Ligy majstrov

NETKY.SK • 1 September 2013, 08:38 • 2 min
Hádzanári Tatranu Prešov vyhrali v predkole Ligy majstrov

PREŠOV - Prešovčania tak postúpili do nedeľného finále.

slovakia

left justify in out

Hádzanári úradujúceho slovenského majstra Tatran Prešov vstúpili v sobotu do turnaja 2. skupiny predkola Ligy majstrov v prešovskej Tatran Handboll aréne víťazstvom nad tureckým šampiónom Besiktas JK Istanbul 32:30 a postúpili do nedeľňajšieho finále.

V ňom si zverenci trénera Petra Hatalčíka zmerajú sily podľa očakávania s bieloruským tímom Dinamom Minsk, ktorý zdolal grécky klub AEK Atény 25:21.

Prešovčania si hneď v úvode stretnutia vypracovali sľubný štvorgólový náskok, keď na 4:0 zvyšoval Antl. Ich súper kontroval v 14. minúte na 4:6 po strele Ladyka, ale domáci využívali každé zaváhanie súpera a po rýchlych protiútokoch i skórovali. V 25. minúte zvýšil Sadovij na 15:9 a o dve minúty neskôr i na 17:10. V závere prvého polčasu však turecký tím znížil na 12:17.

Od úvodu druhého dejstva si zeleno-bieli udržiavali päťgólový náskok a súperovi sa nedovolili priblížiť na viac ako štyri góly (17:13, 19:15, 23:19). Hostia napriek snahe urobiť niečo s nepriaznivým výsledkom nedokázali nič vymyslieť a cez kompaktnú prešovskú obranu sa ťažko presadzovali. Navyše Verkič vytiahol niekoľko dobrých zákrokov. V 58. minúte ešte znížil turecký tím na rozdiel dvoch gólov (28:30), no vyrovnať už nedokázal a napokon podľahol Prešovu 30:32.

Peter Hatalčík, tréner Tatrana: "Aj keď sme boli papieroví favoriti tak sme museli vynaložiť veľa úsilia a hádzanárskeho kumštu, aby sme ich porazili. Zápas mal všetky atribúty duelu, v ktorom ide o veľa. Bolo v ňom trošku nervozity, bolo aj kvality, ale aj veľa pekných momentov na jednej i druhej strane. Nebyť nervózneho záveru, tak to bol veľmi pekný zápas."

 

Ilker Šenturk, tréner Besiktas JK Istanbul: "Gratulujeme tímu Tatrana. Vedeli sme, že zápas bude veľmi ťažký, urobili sme v ňom niekoľko chýb a prehrávali hneď v úvode o štyri až päť gólov. V druhom polčase sme sa snažili tieto chyby eliminovať. Súperovi prajeme v zajtrajšom finále veľa šťastia."

 

Dainis Krištopans, hráč Tatrana: "Začali s dobrým nasadením i obranou, na konci zápasu nám to trošku ušlo z rúk. Mysleli sme už na zajtrajšie finále. Keby sme hrali do konca, tak výsledok by bol omnoho lepší."



Predkolo LM, 2. skupina:
Tatran Prešov - Besiktas JK Istanbul 32:30 (17:12)
Dinamo Minsk - AEK Atény 25:21 (11:13)

 

ďalší program turnaja:
nedeľa (1. septembra):
o 3. miesto: - AEK Atény (Gré.) (15.30)
finále: Tatran Prešov - Dinamo Minsk (Biel.) (18.00)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies