Hádka o literatúre stála muža život

NETKY.SK • 26 Október 2014, 09:32 • 2 min
Hádka o literatúre stála muža život

LONDÝN - Hádka, či má väčší prínos poézia alebo próza skončila tragicky, keď bývalý 53-ročný učiteľ zabil svojho 66-ročného kamaráta. Informovala o tom v sobotu britská stránka mirror.co.uk.

slovakia

left justify in out

Bývalý učiteľ bol navštíviť svojho kamaráta Jurija Nikitkina v meste Irbit, východne od Moskvy. Muži otvorili vodku a začali diskutovať o dôležitosti rozličných literárnych žánrov.
      

Nezhoda názorov s prispením tvrdého alkoholu čoskoro prerástla do hádky, počas ktorej bývalý učiteľ vytiahol kuchynský nôž a začal bodať Nikitkina do hrude. "Majiteľ domu tvrdil, že skutočnou literatúrou je próza, zatiaľ čo jeho hosť - ktorý v minulosti pracoval ako učiteľ - naliehal, že je to poézia," uviedol vyšetrovateľ.
      

Keď literárna hádka stála Nikitkina život, vrah z domu utiekol do neďalekej dediny, kde ho však zadržala polícia. K činu sa priznal a odsúdili ho na osem rokov.
      

Ako poznamenala stránka mirror.co.uk, tragickou iróniou je, že podľa miestnych zavraždený Nikitkin obľuboval aj poéziu. Naspamäť vedel recitovať celé verše a rád teatrálne vyznával lásku ženám, ktoré stretol na ulici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies