Hľadaného egyptského podnikateľa chytili na Malorke

NETKY.SK • 17 Jún 2011, 07:43 • 2 min
Hľadaného egyptského podnikateľa chytili na Malorke

Hľadaného egyptského podnikateľa chytili na Malorke

slovakia

left justify in out

img

V Španielsku chytili prominentného egyptského podnikateľa Husajna Salima, hľadaného pre podozrenie z plytvania verejnými financiami, keďže predával Izraelu plyn za nižšiu ako trhovú cenu. Informovala o tom vo štvrtok egyptská štátna tlačová agentúra MENA.
      Šéf egyptskej pobočky Interpolu pre agentúru povedal, že Salima - jedného z najbližších spolupracovníkov zvrhnutého prezidenta Husního Mubaraka a hlavného akcionára spoločnosti EMG (East Mediterranean Gas), ktorá dopravuje zemný plyn do Izraela - chytili v jeho vile v meste na španielskom ostrove Malorka v Stredozemnom mori.
      Spis zadržaného pošlú z Malorky španielskym úradom, ktoré pripravia dokumenty potrebné na mužovo vydanie do Egypta, kde ho budú súdiť, dodal šéf egyptského Interpolu.
      Salim podľa správy tlačovej agentúry ušiel z Egypta 3. februára, osem dní pred Mubarakovým vynúteným odstúpením z úradu.
      Egyptské opozičné skupiny sa už dlho sťažujú, že EMG predáva plyn Izraelu a ďalším krajinám za zvýhodnené ceny, čo pripravuje Egypt o miliardy dolárov.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies