Hackerovi sa podarilo ukradnúť 25 mil. USD v kryptomenách, neskôr ich vrátil

NETKY.SK • 22 Apríl 2020, 15:24 • 2 min
Hackerovi sa podarilo ukradnúť 25 mil. USD v kryptomenách, neskôr ich vrátil

Neznámy hacker údajne ukradol z internetovej služby 25 miliónov dolárov (v prepočte vyše 23 miliónov eur) v rôznych kryptomenách, no o dva dni neskôr ich vrátil naspäť. Terčom hackera sa stala platforma DForce, ktorá umožňuje používateľom uskutočňovať medzi sebou transakcie v kryptomenách.

slovakia

left justify in out

Odcudzenie kryptomeny
Hacker vzal z DForce, ktorá sídli v Číne, napríklad desať miliónov dolárov (9,2 milióna eur) v kryptomene Ethereum či ďalších 10 miliónov v digitálnej mene súvisiacej s americkým dolárom. Približne celá ukradnutá suma sa neskôr službe vrátila, len v inom mixe kryptomien.

 

Oklamanie systému
Podľa bezpečnostnej firmy PeckShield hacker dokázal ukradnúť kryptomenu tým, že oklamal systém platformy. V podstate systém presvedčil, že tam boli peniaze vložené, hoci boli vyčerpané.

 

img

 

Kontaktovanie poškodenej firmy 

"Hackeri sa nás pokúsili skontaktovať a máme v úmysle s nimi viesť diskusie," napísal zakladateľ DForce Mindao Yang na blogu krátko po tom, čo k útoku došlo.

 

"Tento útok uškodil nielen našim klientom, partnerom a mojim kolegom v spoločnoti. Dotklo sa to po osobnej stránke aj mňa, keďže došlo k odcudzeniu aj mojich aktív," dodal.

 

img

 

Názory

Miestne médiá polemizujú nad myšlienkou, že hackeri chceli týmto útokom svetu ukázať, ako "chabo" je zabezpečený trh s kryptomenami. Prípadne, kedže sa suma vrátila, len v inom mixe kryptomien, by mohlo ísť aj o test pripravovaného útoku, ktorý očividne vyšiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies