Hackeri zo sýrskej armády napadli weby spoločnosti Skype!

NETKY.SK • 2 Január 2014, 07:33 • 2 min
Hackeri zo sýrskej armády napadli weby spoločnosti Skype!

WASHINGTON - Internetová komunikačná služba Skype nevstúpila do roku 2014 najlepšie. Jej oficiálne konto na sieti Twitter napadli zrejme hackeri zo Sýrskej elektronickej armády (SEA), informovali weby zdnet.com a theverge.com.

slovakia

left justify in out

Hackeri umiestnili 1. januára na konto niekoľko tweetov. Jeden z nich odporúčal používateľom Skype, aby nevyužívali e-mailové služby spoločnosti Microsoft - tá Skype vlastní: "Nepoužívajte e-maily Microsoftu (Hotmail, Outlook), sledujú vaše kontá a dáta predávajú vláde. Viac informácií čoskoro #SEA." Tento tweet používatelia zdieľali viac ako 8000-krát a vymazaný bol až po viac ako dvoch hodinách. 

Ďalší tweet zverejnený predtým - medzičasom tiež vymazaný - obsahoval text "Hacknuté Sýrskou elektronickou armádou.. Zastavte špehovanie!" a bol evidentne narážkou na vlaňajšie odhalenie rozsiahlej špionážnej činnosti americkej tajnej služby NSA.

Sýrska elektronická armáda je skupina počítačových hackerov, ktorí podporujú vládu sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Zameriava sa predovšetkým na politické opozičné skupiny a západné webové stránky. Ide o prvú verejnú skupinu v arabskom svete, ktorá uskutočňuje kybernetické útoky na svojich protivníkov. Nie je jasné, či je SEA napojená na sýrsku vládu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies