Hackeri zaútočili na stránku rómskeho festivalu

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 10:40 • 2 min
Hackeri zaútočili na stránku rómskeho festivalu

BRATISLAVA - Oficiálnu stránku svetového rómskeho festivalu “International Gypsy Fest,” ktorý dnes štartuje v Bratislave, napadli hackeri v ranných hodinách. Útok z niekoľko tisíc IP adries trval desiatky minút.

slovakia

left justify in out

“Zmeny na stránke sme si všimli v ranných hodinách. Ihneď sme preto kontaktovali firmu, ktorá nám ju spravuje. Tá nám potvrdila, že na náš web zaútočili hackeri z niekoľko tisíc IP adries. Údajne išlo o DDoS útok,” povedal riaditeľ International Gypsy Festu Jozef Šivák. Hackeri na webe medzinárodného festivalu zmenili oficiálny text, ktorý sa zobrazuje na úvodnej stránke. Nahradili ho neidentifikovateľnými znakmi. Tiež zmenili aj popis hlavného menu. 

International Gypsy Fest sa začína v hlavnom meste medzinárodným stretnutím rómskej mládeže “Terne Roma” v rámci programu Mládež v akcii. Festival počas nasledujúcich dní ponúkne svojim priaznivcom exkluzívnu fashion show rómskeho návrhára Pavla Berkyho, koncerty tradičnej rómskej hudby na Hlavnom námestí, defilé rómskych umelcov či záverečný, viac ako trojhodinový galaprogram. Podujatie je súčasťou Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies