Hackeri zaútočili na nemocnicu v Nitre, nefunguje minimálne polovica počítačov

NETKY.SK • 15 Máj 2017, 12:26 • 2 min
Hackeri zaútočili na nemocnicu v Nitre, nefunguje minimálne polovica počítačov

NITRA - Počítače vo Fakultnej nemocnici v Nitre napadol v piatok popoludní vírus.

slovakia

left justify in out

Časť počítačov sa podarilo cez víkend sprevádzkovať, časť nefunguje ani dnes. "Minimálne polovica počítačov na oddeleniach a v ambulanciách je funkčná. Zdravotná starostlivosť nie je nijakým spôsobom obmedzená. Jediné, na čo by sa mali pacienti pripraviť, je možné dlhšie vybavovanie vzhľadom na to, že počet počítačov nie je stopercentný," uviedla hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková.

Nemocnica všetky počítače v piatok popoludní vypla, aby zabránila ďalšiemu šíreniu vírusu. Podľa Timkovej sa už vírus podarilo identifikovať a v súčasnosti sa intenzívne pracuje na jeho odstránení.

 

"V piatok popoludní nebola ohrozená zdravotná starostlivosť a nenastal ani únik informácií," podotkla. Škody sa podľa jej slov zatiaľ ešte odhadnúť nedajú, v súčasnosti je prioritou technikov sprevádzkovať počítače na všetkých oddeleniach a vo všetkých ambulanciách. Napadnutie počítačov vo Fakultnej nemocnici v Nitre pravdepodobne súvisí s veľkým hackerským útokom na počítače v mnohých krajinách sveta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies