Hackeri z Anonymous zaútočili na firmy Andreja Babiša: Majú svoje požiadavky

NETKY.SK • 2 August 2016, 10:37 • 2 min
Hackeri z Anonymous zaútočili na firmy Andreja Babiša: Majú svoje požiadavky

PRAHA - O napadnutí internetových stránok niektorých firiem patriacich ministrovi financií ČR Andrejovi Babišovi hackermi z českej pobočky skupiny Anonymous informovali dnes české elektronické médiá.

slovakia

left justify in out

Útok, za ktorým je požiadavka neodkladne zrušiť elektronickú evidenciu tržieb a zákon o hazardných hrách, ktorý vraj rezortu financií dal neobmedzenú možnosť cenzurovať internet, smeroval aj na internetový portál holdingovej spoločnosti Agrofert.

 

Hackeri sa, ako to vyplýva z informácií na internetovom servere Lupa.cz, chcú v budúcnosti zacieliť aj na iné subjekty v Babišovom okolí, napríklad Čepro, Uniles alebo Preol, ba aj na zamestnancov skupiny Agrofert.

 

Elektronická evidencia tržieb by mala začať platiť v ČR od decembra. Vláda očakáva od nej obmedzenie daňových únikov a vyrovnané pomery v podnikateľskom prostredí, kritici z opozície sa však obávajú, že bude znamenať likvidáciu drobných živnostníkov.

 

Zákon o sprísnení regulácie hazardu podpísal začiatkom júna prezident ČR Miloš Zeman. Kým rezort financií tvrdí, že poslúži iba na blokovanie webových stránok s nepovoleným hazardom, opozičná Občianska demokratická strana, ale aj Česká pirátska strana a doménové združenie CZ.NIC vyjadrili v tejto súvislosti obavy z cenzúry internetu a avizovali podnet na Ústavný súd ČR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies