Hackeri z Anonymous napadli desiatky izraelských internetových stránok

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 11:15 • 2 min
Hackeri z Anonymous napadli desiatky izraelských internetových stránok

JERUZALEM - Propalestínski hackeri z globálnej hackerskej organizácie Anonymous napadli dnes desiatky izraelských internetových stránok. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na tamojších predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Hackeri umiestnili na niektoré servery fotografie moslimskej svätyne Skalný dóm v Jeruzaleme ale aj snímky, na ktorých militanti držia zástavu teroristickej organizácie Islamský štát (IS). Na napadnutých internetových stránkach sa tiež objavili odkazy s podpisom "AnonGhost" (Anon=Anonymous, Ghost=angl. duch).

 

Izraelský tím reakcie na núdzové počítačové situácie CERT uviedol, že hackeri z Anonymous napadli internetové stránky izraelských hudobníkov a neziskových organizácií. Dnešný kybernetický útok však bezprostredne nepostihol žiadne z dôležitých vládnych serverov v Izraeli.

Vo videoposolstve hackeri uviedli, že ich atak je odpoveďou na "zločiny na palestínskych územiach", vrátane vojny v pásme Gazy, ku ktorej došlo vlani v lete.

 

Anonymous už pred časom varoval Izrael pred "elektronickým holokaustom".

 

Ku podobným kyberútokom pritom dochádza v Izraeli každý rok 7. apríla. Majú byť protestom voči politike izraelskej vlády vo vzťahu k Palestínčanom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies