Hackeri sú schopní zarobiť na rakovine aj utečencoch

NETKY.SK • 12 November 2015, 15:48 • 2 min
Hackeri sú schopní zarobiť na rakovine aj utečencoch

BRATISLAVA - Slovenskí špecialisti na IT bezpečnosť sa aj tento rok stretli na podujatí Judgment Day.

slovakia

left justify in out

Konferencia, ktorú už tradične organizovala spoločnosť TEMPEST, riešila horúce témy v oblasti zabezpečenia súkromia, financií, obchodu a štátu.

Podujatie otvoril svojou prednáškou Paul C. Dwyer, bezpečnostný špecialista, ktorého vedomosti z oblasti bezpečnosti využíva NATO, FBI, Scotland Yard a organizácie z Fortune 500. Dwyer vysvetlil, ako funguje kybernetický zločin, a na príkladoch ukazoval chladnokrvnosť prístupu hackerov k obetiam.

 

Účastníkmi zarezonoval model útoku, pri ktorom hackeri zhromažďovali dáta o deťoch chorých na rakovinu. Získané údaje následne využívali na predaj neexistujúceho lieku za 5000 amerických dolárov. V úvodnej prezentácii ukázal aj "cenník násilných trestných činov" získaný z Deep webu, anonymnej podsiete internetu. Pri otázkach z publika sa hlavný spíker nevyhol ani téme nelegálnej migrácie: "Na internete už teraz evidujeme niekoľko prostriedkov, ktorými je podporovaná činnosť prevádzačov," povedal.

 

Účastníci konferencie mohli vidieť útoky na mobilný telefón či používateľa internetbankingu v reálnom čase počas prezentácií. Konferenciou rezonovala téma internetu vecí. S príchodom inteligentných hodiniek, áut, medicínskej a spotrebnej elektroniky narastá aj problematika zabezpečenia. "Zariadenia, aké nosia ľudia na tele, často odosielajú dáta o nositeľovi aj na 14 rôznych domén." povedal Haider Pasha zo spoločnosti Symantec.

Na konferencii sa zúčastnilo vyše 150 odborníkov zo súkromného a verejného sektoru.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies