Hackeri napadli platformu KickICO a odcudzili tokeny v hodnote 7,7 miliónov dolárov

NETKY.SK • 28 Júl 2018, 18:00 • 2 min
Hackeri napadli platformu KickICO a odcudzili tokeny v hodnote 7,7 miliónov dolárov

NEW YORK – Platforma KickICO vo štvrtok zverejnila stratu 7,7 miliónov dolárov v tokenoch KICK.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Generálny riaditeľ Anti Danilevski oznámil, že spoločnosť zistila zmiznutie 70 miliónov tokenov KICK z ich peňaženky po tom, ako bol kompromitovaný súkromný kľúč majiteľa inteligentnej zmluvy KickCoin. Hackeri vyprázdnili niekoľko peňaženiek užívateľov platformy, ale spoločnosť sa zaviazala, že odškodní všetkých poškodených držiteľov ich tokenov.

 

img

Anti Danilevski

 

Danilevski uviedol, že firma sa dozvedela o narušení bezpečnosti po tom, ako sa užívatelia sťažovali, že z peňaženiek im zmizli tokeny v hodnote približne 800.000 dolárov.

 

Hackeri údajne zničili tokeny na 40 rôznych adresách peňaženiek a vytvorili tokeny na 40 nových adresách, aby sa vyhli detekcii tímu KickICO. Útočníci boli schopní vykonať tento krok vďaka spôsobu, akým je integrovaná inteligentná zmluva KickCoin na sieti Bancor.

 

img

 

KickICO obnovil kontrolu nad inteligentnými zmluvami a má v úmysle vrátiť užívateľom všetky stratené tokeny.

 

Platforma bola založená v auguste 2017 a počas ICO sa jej podarilo získať 5.000 ETH. Počas aktuálneho predaja tokenov by spoločnosť chcela získať ďalších 100.000 ETH, kvôli čomu začala spolupracovať so sieťou Bancor a blockchain startupmi Pacatum, Coinhills a Qoin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies