Hackeri napadli dve izraelské televízie, odvysielali propagandistické video

NETKY.SK • 30 November 2016, 11:30 • 2 min
Hackeri napadli dve izraelské televízie, odvysielali propagandistické video

JERUZALEM - Hackeri na niekoľko minút prerušili vysielanie dvoch izraelských komerčných televízií a na ich frekvanciách odvysielali propagandistické video namierené voči židovskému štátu. Oznámila to dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Televízia Kanál 2 v utorok večer potvrdila, že došlo k narušeniu jej vysielania vo viacerých oblastiach Izraela. Rovnaké problémy mala aj televízna stanica Kanál 10.

 

Neznámym hackerom sa podarilo odvysielať protiizraelské video. Okrem iného sa v ňom objavilo tvrdenie, že nedávna vlna ničivých prírodných požiarov bola zaslúženým "božím trestom" pre Izrael.

 

Šéf izraelskej polície Roni Alsheikh uviedol, že niektoré z veľkého množstva požiarov boli založené nacionalisticky motivovanými podpaľačmi. Polícia zadržala zhruba tri desiatky podozrivých.

Požiare poškodili stovky domov v židovských aj arabských oblastiach Izraela. Jedným z najhoršie postihnutých miestá Haifa, kde boli zničené stovky bytov; svoje domovy muselo opustiť približne 75.000 ľudí, čo je približne štvrtina obyvateľov Haify.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies