Hackeri napadli českú UniCredit Bank: Heslo bolo Banka123!

NETKY.SK • 12 Marec 2013, 14:48 • 2 min
Hackeri napadli českú UniCredit Bank: Heslo bolo Banka123!

PRAHA - Hackeri zaútočili v pondelok (11. 3.) na internetové servery banky UniCredit Bank v Českej republike. Útok s najväčšou pravdepodobnosťou nesúvisel so sériou napadnutí veľkých českých serverov v predchádzajúcich dňoch. Informovali o tom české elektronické médiá.

slovakia

left justify in out

Útočníci na webstránke banky zanechali svoje vyhlásenie. Vaše peniaze sa niekam stratili, odkázali klientom banky. K úspešnému útoku pomohlo slabé heslo administrátora, ktoré údajne bolo "Banka123". Stránky vypadli len na niekoľko minút.

K akcii sa prihlásila skupina Czechurity. Hackeri umiestnili na stránku banky nápis "Unicreditgang: Vitajte na nových stránkach. S ľútosťou musíme oznámiť, že sa nám všetky vaše peniaze niekam stratili." V minulosti skupina Czechurity zverejnila napríklad zoznam zákazníkov firmy CS Link.

Počas minulého týždňa zachvátili český internet viaceré hackerské útoky. Skolaboval napríklad spravodajský server iDNES.cz. O deň neskôr potom neznámi útočníci napadli najväčší český vyhľadávač Seznam.cz, následne sa zamerali na servery veľkých bánk.

Podľa niektorých zdrojov útoky smerovali z Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona