Hackeri IS prenikli na účet Newsweeku a pohrozili rodine prezidenta Obamu

NETKY.SK • 10 Február 2015, 21:17 • 2 min
Hackeri IS prenikli na účet Newsweeku a pohrozili rodine prezidenta Obamu

WASHINGTON - Hackeri extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), ktorí v januári napadli účet Centrálneho velenia armády USA (Centcom) na sociálnej sieti Twitter, prenikli dnes na účet amerického magazínu Newsweek na rovnakej sociálnej sieti. Popri umiestnení fotografií a textu propagujúceho IS to využili aj na hrozby Spojeným štátom a rodine prezidenta USA Baracka Obamu.

slovakia

left justify in out

Informácie priniesli britská spravodajská televízia Sky News, ako aj izraelský denník The Jerusalem Post.

 

Hackeri, ktorí v minulosti napadli aj stránky amerického armádneho veliteľstva na YouTube a zverejnili osobné údaje amerických generálov, tentoraz v mene akéhosi Kyberkalifátu zverejnili nápis Je suis IS v narážke na prejavy solidarity po krvavom atentáte na parížsku redakciu týždenníka Charlie Hebdo.

 

"Kým USA a ich spojenci zabíjajú našich bratov v Sýrii, Iraku a Afganistane, mi zvnútra zničíme vaše národné kybernetické systémy," citujú zámorské médiá zverejnený text internetových pirátov.

 

V inom texte sa hackeri IS vyhrážajú aj najvyššiemu americkému predstaviteľovi, prezidentovi Barackovi Obamovi a jeho blízkym. "Krvavý valentínsky deň, Michele Obamová! Sledujeme Ťa, Tvoje dcéry i Tvojho manžela," odkázali v texte, ktorý po desiatich minútach zmizol z účtu.

 

Hovorca Bieleho domu Josh Earnest podľa správy tlačovej agentúry Reuters v reakcii uviedol, že prípadu sa venuje už americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona