Hackeri informovali o smrti Murdocha na webovej stránke novín The Sun

NETKY.SK • 19 Júl 2011, 07:07 • 2 min
Hackeri informovali o smrti Murdocha na webovej stránke novín The Sun

Hackeri informovali o smrti Murdocha na webovej stránke novín The Sun - Politika Hackeri nakrátko prenikli na webovú stránku britského bulvárneho denníka The Sun a umiestnili tam falošnú správu o smrti mediálneho magnáta Ruperta Murdocha. Informovala o to

slovakia

left justify in out

img

Hackeri nakrátko prenikli na webovú stránku britského bulvárneho denníka The Sun a umiestnili tam falošnú správu o smrti mediálneho magnáta Ruperta Murdocha. Informovala o tom v noci nadnes tlačová agentúra DPA.
      Prostredníctvom sociálnej siete Twitter sa k útoku prihlásila hackerská skupina Lulz Security a oznámila aj ďalšie hackerské útoky v nadchádzajúcich dňoch, uviedla americká televízia CNN. Lulz Security už prenikla na webové stránky firmy Sony, ale aj amerického Senátu.
      Murdoch má počas dnešného dňa vypovedať pred britským parlamentom spolu s ďalšími kľúčovými osobami v súvislosti so škandálom o prenikaní do mobilných telefónov. Poslanci chcú vedieť, či 80-ročný magnát vedel o odpočúvacích praktikách.
      Aféra sa prevalila pred dvoma týždňami. Vysvitlo, že reportéri medzitým zrušeného denníka News of the World prenikli do mobilných telefónov nielen prominentov, ale aj obetí kriminálnych činov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies