Hacker prenikol do diplomatickej korešpondencie týkajúcej sa Snowdena

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 11:21 • 2 min
Hacker prenikol do diplomatickej korešpondencie týkajúcej sa Snowdena

MOSKVA - Neznámy hacker prenikol do emailového účtu šéfa ekvádorskej diplomacie Ricarda Patiňa, týkajúcej sa bývalého spolupracovníka americkej CIA Edwarda Snowdena. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"Dostali sa do môjho emailu. Našli list s ospravedlnením, ktorý mi pred niekoľkými dňami poslal (zakladateľ Wikileaks) Julian Assange. Čo ďalšie ešte podniknú?" napísal Patiňo na Twitteri po tom, ako denník Wall Street Journal zverejnil jeho diplomatickú korešpondenciu súvisiacu so Snowdenom. 

 Assange sa v zverejnenom mailovej komunikácii ospravedlňoval Patiňovi za nepríjemnosti, ktoré WikiLeaks nevedomky spôsobila Ekvádoru v prípade Snowdena. Assange a WikiLeaks sa aktívne angažujú na podporu tohto Američana, ktorý v USA čelí obvineniam zo špionáže kvôli odhaleniu tajných programov na sledovanie telefónov a internetu. 

Snowden sa podľa dostupných informácií pravdepodobne už takmer vyše týždňa ukrýva v tranzitnej zóne moskovského letiska Šeremeťjevo. Podľa agentúry RIA Novosti Ekvádor zrejme začal spätkovať, čo sa týka svojho údajného prísľubu udelenia politického azylu Snowdenovi. 

Ekvádorský prezident Rafael Correa v nedeľu vyhlásil, že diplomat jeho krajiny v Londýne urobil "závažnú chybu", keď bez konzultácií s nadriadenými vydal Snowdenovi list o slobodnom pohybe. Ten by mal Snowdenovi umožnil docestovať na územie Ekvádora, alebo niektorej z jeho diplomatických misií, a požiadať tam o azyl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies