Habal s ďalším "shutoutom:" Slovenská nula drahšia než česká

NETKY.SK • 19 September 2016, 11:24 • 2 min
Habal s ďalším "shutoutom:" Slovenská nula drahšia než česká

KOŠICE - Hra hokejistov HC Košice sa opiera predovšetkým o pevnú defenzívu a tú východniari potvrdili aj v zápase 5. kola proti Dukle Trenčín. Už v druhom domácom zápase v rade neinkasovali a ich brankár Vladislav Habal spravil ďalší významný krok k postu brankárskej jednotky. Druhý "shutout" v sezóne ho tešil aj napriek tomu, že musel opäť platiť do tímovej pokladnice.

slovakia

left justify in out

Poplatok za vychytané čisté konto už patrí ku kultúre hokejových kabín. Mnohé mužstvá majú vypísaný interný cenník, podľa ktorého jednotlivci po výnimočnom výkone prispievajú do tímovej pokladne. Druhýkrát v krátkom čase siahol do peňaženky brankár HC Košice Vladislav Habal, ktorý musel platiť po víťazstve 2:0 nad Liptovským Mikulášom i po debakli Dukly Trenčín 6:0. "Už to mám napísané a pokladník (Jakub Suja, pozn.) sa už hlásil. Sumu vám síce nepoviem, ale je to v prepočte o niečo viac ako som mal v Česku. Ale o tom, že by som jeden gól pustil som vôbec neuvažoval, ja to zaplatím veľmi rád," priznal Habal pre TASR.

 

V predošlých rokoch pôsobil v Karlových Varoch a v tamojšej tímovej kabíne ho "shutout" stál tisíc českých korún. V slovenskej Tipsport lige má zatiaľ na konte dve čisté kontá, ktoré dosiahol v dvoch nedávnych domácich zápasoch. Medzitým nezabránil prehre 3:4 pp v Nových Zámkoch. "Je to iné chytať doma. V našej aréne nás ženú vpred diváci, čo nám pomáha. Nie každý tím je zvyknutý na takéto široké klzisko, čo je tiež naša výhoda. Už len aby sme takto málo gólov dostávali aj vonku," zaželal si Habal.

 

Jeho tím Trenčanov prevýšil vo všetkých herných činnostiach, čo po zápase priznal aj tréner Dukly Miloš Holaň. Podľa bývalého obrancu dostali Trenčania lekciu z každej hernej činnosti. Od efektivity streľby až po využívanie presiloviek. Košičania si naopak zdvihli sebavedomie aj v dvoch oslabeniach troch proti piatim. Práve v nich mal košický brankár najviac práce. "Možno to vyzerá jednoznačne, ale nebolo to úplne tak. V prvej tretine sme sa trápili. Striel sme síce mali dosť, ale nikto z nás neclonil ich brankárovi. Na mňa skoro nič nešlo, ale príliš ma neposlúchali nohy. Našťastie mi tam však nič nespadlo. V druhej tretine sme dali rýchly gól, potom nám to napadalo. Ja som si najviac zachytal pri oslabení troch proti piatim, hoci to chalani výborne ubránili. Pred treťou tretinou sme si povedali, že sa pokúsime nedostať gól a ešte nejaký pridať. Podarilo sa," dodal brankár HC.

 

V zápase s jednoznačným výsledkom si strelecké účty otvorila dvojica Košičanov. Prvý gól v sezóne zaznamenali obranca Radek Deyl a útočník Tibor Varga. "V predošlých zápasoch som mal veľa šancí a nič mi tam nepadlo. Dnes som mal asi len dve strely, z toho jedna sa ujala. Trafili sme síce aj nejaké tyčky, ale sťažovať sa nemôžeme. Vyhrali sme 6:0 a to je dobrý výsledok," uviedol Varga. Hokejisti Košíc majú náročný tipsportligový program, keď v priebehu siedmich dní odohrajú štyri zápasy. Na štvrtý z nich nastúpia v utorok 20. septembra proti slovenskej "dvadsiatke."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies