Haase bol v roku 2006 v podozrení pre abnormálne hodnoty

NETKY.SK • 22 November 2013, 15:39 • 2 min
Haase bol v roku 2006 v podozrení pre abnormálne hodnoty

HAAG - Holandský tenista Robin Haase mal v roku 2006 pri antidopingovej kontrole abnormálnu hladinu testosterónu. Pre Volkskrant teraz povedal, že následne dostal od Asociácie tenisových profesionálov (ATP) prípis o potrebe zadovážiť si právnika a podstúpiť tri kontroly počas dvoch týždňov.

slovakia

left justify in out

"Sledované hodnoty boli zakaždým rovnaké a odvtedy som o tejto záležitosti nepočul. Už v prvotnom liste pripustili eventualitu, že rozdiely oproti štandardu bežnej populácie môžu mať aj prirodzený charakter," povedal 26-ročný 43. muž svetového rebríčka. Haase dodal, že len počas sezóny 2013 podstúpil dvojciferný počet odberov.

"Nešlo o pozitívny výsledok, ale o abnormálny pomer testosterónu a iných hormónov v organizme. Takéto odchýlky sú však časté," vysvetlil šéf Holandskej antidopingovej agentúry Herman Ram.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona