Haas v Miami po siedmich rokoch v semifinále Masters 1000

NETKY.SK • 28 Marec 2013, 13:44 • 2 min
Haas v Miami po siedmich rokoch v semifinále Masters 1000

MIAMI - Nemecký tenisový veterán Tommy Haas sa na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Sony Open Tennis v americkom Miami na Floride neuspokojil so šokujúcim osemfinálovým triumfom nad lídrom svetového rebríčka Novakom Djokovičom zo Srbska. V stredajšom štvrťfinále dvojhry suverénne prevalcoval Francúza Gillesa Simona za 64 minút 6:3, 6:1.

slovakia

left justify in out

"Prvý brejk zápasu za stavu 4:3 bol kľúčom. Bol to dlhý gem a v tej fáze sa mi vydarilo zopár fiftínov. Následne som sa odpodával k zisku setu. Potom som sa už cítil na kurte naozaj dobre. Navyše, preniesol som si to rozpoloženie aj do druhého dejstva, okamžite som využil šance. Hral som podľa predstáv, ťažil som z celodvorcového prejavu a pestrosti," cituje 34-ročného niekdajšieho druhého muža renkingu Haasa web Tenisovej asociácie profesionálov (ATP). 

Hamburský rodák naposledy bol v semifinále na "tisícovej" úrovni na sklonku sezóny 2006 na harde v parížskej hale. Triumfoval v roku 2001 v Stuttgarte. "Občas si takéto štatistiky naozaj vychutnávam," priznal osemnásty hráč renkingu, ktorý je prvý Nemec v miamskom semifinále. 

Držiteľ 13 titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Haas si medzi najlepšími štyrmi v areáli Crandon Park v lokalite Key Biscayne zmeria sily s húževnatým španielskym tridsiatnikom Davidom Ferrerom (5.): "To, čo predvádzal vlani, bolo neskutočné. Bude to obrovská výzva. Už dlho sme proti sebe nehrali, teším sa na ten duel." Haas zaostáva v bilancii 0:2, v sezóne 2008 ho Ferrer v Dubaji v SAE prekonal 6:3, 6:0. 

Haas figuruje v neoficiálnej prepočtovej online verzii počítačového poradia na 14. priečke, v prípade semifinálového úspechu sa posunie na 12. miesto. K 1. aprílu sa môže dostať najvyššie na 11. stupienok.

Dvojhra - štvrťfinále: 
David Ferrer (Šp.-3) - Jürgen Melzer (Rak.) 4:6, 6:3, 6:0 
Tommy Haas (Nem.-15) - Gilles Simon (Fr.-11) 6:3, 6:1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies