Haarec: Netanjahu vlani istý čas ponúkal vytvorenie vlády národnej jednoty

NETKY.SK • 5 Marec 2017, 12:00 • 2 min
Haarec: Netanjahu vlani istý čas ponúkal vytvorenie vlády národnej jednoty

JERUZALEM - Izraelský denník Haarec dnes napísal, že predseda vlády židovského štátu Benjamin Netanjahu ponúkol niekedy koncom vlaňajšieho roka vodcovi izraelskej opozície Jicchakovi Herzogovi možnosť vytvorenia vlády národnej jednoty, ktorá by bola naklonená mierovej iniciatíve - nakoniec však od tejto myšlienky upustil.

slovakia

left justify in out

Netanjahu poslal vtedy Herzogovi list, v ktorom podrobne rozpísal svoju ochotu urobiť kompromisy ohľadne vytvorenia palestínskeho štátu, ako aj kontroly nad židovským osídľovaním Predjordánska.

Táto ponuka údajne prišla niekoľko mesiacov po tom, čo sa Netanjahu zúčastnil na tajnom summite v Jordánsku, ktorý organizoval vtedajší americký minister zahraničných vecí John Kerry s cieľom pokúsiť sa o dosiahnutie izraelsko-palestínskej mierovej dohody a jej následné spustenie do života.

Podľa článku v Haareci boli už rozbehnuté aj plány na prekvapujúcu tlačovú konferenciu, na ktorej sa mala ohlásiť nová iniciatíva sprostredkovaná Egyptom a Jordánskom, avšak Netanjahu nakoniec od týchto myšlienok kvôli vnútroštátnym politickým dôvodom upustil, citovala denník Haarec agentúra AP.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies