H. VONDRÁČKOVÁ: Mojím elixírom sú fanúšikovia

NETKY.SK • 11 December 2012, 13:18 • 2 min
H. VONDRÁČKOVÁ: Mojím elixírom sú fanúšikovia

H. VONDRÁČKOVÁ Mojím elixírom sú fanúšikovia - Celebrity Jej hviezda slávy vyletela prakticky z večera do rána ešte na strednej škole.

slovakia

left justify in out

img

Jej hviezda slávy vyletela prakticky z večera do rána ešte na strednej škole. Mala dva mesiace po 17. narodeninách, keď ešte ako študentka gymnázia nahrala 3. septembra 1964 svoju prvú skladbu Červená řeka, ktorá sa stala hitom. Cestu do štúdia jej vydláždilo 27. apríla 1964 víťazstvo v speváckej súťaži Hľadáme nové talenty, kde zaspievala Gershwinovu pieseň The Man I Love. Maturovala 9. júna 1965 na dvanásťročenke v Chrudime a v septembri 1965 nastúpila na profesionálne angažmán do pražského hudobného divadla Rokoko. Za rok 1965 získala Zlatého slávika v kategórii speváčky. Bol to štvrtý ročník, rok pred ňou vyhrala Eva Pilarová.
      Helena Hondráčková oslávila 24. júna 65. narodeniny a dodnes patrí k českým speváckym stáliciam. Na scéne je už 47 rokov, k čomu je potrebná veľká dávka energie.
      "Mojím elixírom sú hlavne moji fanúšikovia, teda ľudia, ktorí sú stále ochotní ma počúvať, kúpiť si nosiče a chodia aj na moje koncerty. Dávajú mi týmto adrenalín k tomu, aby som niečo robila aj naďalej," uviedla speváčka pre TASR. 
      V auguste jej vydal Supraphon k jubileu hitovú trojkompiláciu Helena (nejen) o lásce a vydavateľstvo EMI Czech Republic v októbri CD a DVD Helena On Broadway. Dokumentujú hudobnú históriu a hlavne súčasnosť tejto stále populárnej osobnosti českej scény. Hosťom koncertu On Broadway bol aj slovenský tenorista Miroslav Dvorský, ktorý o speváčke povedal, že má hlasivky z ocele. Bratislavskí diváci sa s ňou stretnú už 13. decembra na Vianočnom koncerte v Divadle Nová scéna. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona