Seehofer: Zatknutie v Bavorsku môže mať spojitosť s útokmi v Paríži

NETKY.SK • 14 November 2015, 19:41 • 2 min
Seehofer: Zatknutie v Bavorsku môže mať spojitosť s útokmi v Paríži

MNÍCHOV - Päťdesiatjedenročný muž, ktorého zatkli minulý týždeň so strelnými zbraňami, výbušninami a ručnými granátmi v aute v Bavorsku, môže mať spojitosť s útokmi v Paríži.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes bavorský premiér Horst Seehofer, informovala tlačová agentúra AP.

 

Hovorca bavorskej polície Ludwig Waldinger potvrdil, že zbrane objavila polícia v aute, ktoré zastavila 5. novembra neďaleko rakúskych hraníc. Odmietol však potvrdil správy rozhlasovej stanice Bayrischer Rundfunk, podľa ktorých cestoval muž do Paríža, keď ho zatkli.

 

Seehofer v odpovedi na otázky týkajúce sa parížskych útokov uviedol, že "počas kontrol na mieste sme mali zatknutie, kde existujú oprávnené dôvody domnievať sa, že môže súvisiesť s uvedenou záležitosťou".

 

Bavorský rozhlas sa odvolával na nemenované zdroje z vyšetrovania. Podľa nich dokumenty nájdené pri zatknutí naznačili, že muž bol z Čiernej Hory a cestoval do Paríža. Vnútri vozidla - išlo o Volkswagen Golf - mal profesionálne ukrytú automatickú pušku a kilogram trinitrotoluénu (TNT).

 

Predseda nemeckého policajného zväzu Rainer Wendt agentúre AP povedal, že bezpečnostné služby podľa všetkého dostali tip na muža, ktorý plánoval vstúpiť do Nemecka. "Zdá sa, že ... chcel pôvodne ísť do Paríža, silno vyzbrojený niekoľkými rôznymi strelnými zbraňami a výbušninami," povedal vo vysielaní nemeckej spravodajskej televízie n-tv.

 

"Je absolútne jasné, že o tom francúzske orgány boli informované. Z toho, čo vieme, muž je vo väzbe a mlčí a zdá sa, že iba s touto informáciou toho francúzske orgány nemohli veľa urobiť. Prinajmenšom nemohli zabrániť útoku, napriek všetkému úsiliu, ktoré istotne vyvinuli," citovala ho agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies