Gysi: Gerhard Schröder by mohol nájsť riešenie konfliktu na Ukrajine

NETKY.SK • 19 Február 2014, 13:37 • 2 min
Gysi: Gerhard Schröder by mohol nájsť riešenie konfliktu na Ukrajine

BERLÍN - Najnovšie nepokoje na Ukrajine si vyžiadali už najmenej 25 obetí.

slovakia

left justify in out

Frakčný šéf nemeckej Ľavice Gregor Gysi navrhol bývalého nemeckého kancelára Gerharda Schrödera ako sprostredkovateľa konfliktu na Ukrajine. Podľa Gysiho je potrebné nájsť riešenie, s ktorým budú spokojné Ukrajina, Rusko aj Európska únia. "Treba asi vtiahnuť do riešenia konfliktu ľudí, ktorí vedia, ako hovoriť s Putinom," povedal Gysi, pretože podľa neho bez Moskvy sa nenájde riešenie. "Napriek všetkým mojim výhradám, čo tak vtiahnuť Gerharda Schrödera? Hovorí sa, že má s ruským prezidentom dobré vzťahy."

 

Najnovšie nepokoje na Ukrajine si vyžiadali už najmenej 25 obetí a boli tak najkrvavejšie od vypuknutia demonštrácií proti prezidentovi Viktorovi Janukovyčovi. Medzi mŕtvymi je podľa tlačových agentúr aj 9 policajtov. Desiatky ľudí sú zranené. Špeciálne zásahové jednotky v stredu nadránom začali násilím vyháňať protestujúcich z Námestia nezávislosti v centre Kyjeva. Polícia tam nabehla s niekoľkými obrnenými vozidlami, ľudí bila obuškami a búrala postavené stany. Z námestia sa podľa očitých svedkov valí hustý dym.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona