Gyömbérovi sa splnil sen, s Cataniou chce ísť vyššie

NETKY.SK • 7 November 2013, 15:51 • 2 min
Gyömbérovi sa splnil sen, s Cataniou chce ísť vyššie

CATANIA - Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Norbert Gyömbér sa počas uplynulých týždňov stal súčasťou základnej zostavy talianskeho prvoligového tímu Catania Calcio. V rámci Serie A nastúpil v dvoch zápasoch na prelome októbra a novembra proti hráčom SSC Neapol a Juventusu Turín.

slovakia

left justify in out

"Dá sa povedať, že počas tých dní sa mi splnilo to, o čom som sníval. Nastúpili proti mne útočníci Llorente, Tévez alebo Higuaín, ktorí patria do svetovej špičky," povedal 21-ročný stopér pre internetovú stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti CSM Agency. Po stretnutí na pôde Neapola mal väčší dôvod na radosť slovenský ofenzívny stredopoliar domácich Marek Hamšík, ktorý strelil víťazný gól (2:1). "S Marekom sme sa rozprávali pred aj po zápase a vymenili sme si dresy," uviedol Gyömbér.

Slovenský mládežnícky reprezentant debutoval v Serie A 19. októbra v dueli proti Cagliari. "Jedného nášho stopéra rozhodca vylúčil, druhý sa nám zranil. V ďalšom dueli proti tímu Sassuolo som už bol v základnej zostave," zaspomínal si na premiéru v najvyššej súťaži Gyömbér, ktorého odborníci zaradili do zostavy kola: "Samozrejme, že som bol rád. Ale viem, že stále sa dá zlepšovať," uviedol na margo ocenenia bývalý hráč Banskej Bystrice.

"Začiatky v novom klube neboli ľahké. V júli som prišiel do cudzieho prostredia. Bol som tu sám, nevedel som po taliansky. Postupne som sa aklimatizoval. Bojoval som, makal na tréningoch, aby som sa dostal do základnej zostavy," povedal Gyömbér. Catanii patrí po jedenástich kolách v tabuľkovom poradí Serie A predposledná 19. priečka so ziskom šiestich bodov. Rodák z Revúcej verí, že jeho tím sa čoskoro odrazí z dna tabuľky. "Verím, že nám vyjdú ďalšie zápasy a posunieme sa vyššie," uzavrel Norbert Gyömbér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies