Gyömbér prestúpil do tímu Serie A Catania Calcio

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 17:29 • 2 min
Gyömbér prestúpil do tímu Serie A Catania Calcio

CATANIA - Slovenský obranca Norbert Gyömbér prestúpil do talianskeho prvoligového klubu Catania Calcio. Urastený stopér podpísal ešte v januári zmluvu s tímom Serie A do konca júna 2017. Obidva kluby sa však dohodli, že jarnú časť odohrá v drese dovtedajšieho zamestnávateľa - FK Dukla Banská Bystrica.

slovakia

left justify in out

Gyömbér sa bude snažiť v Catanii zabojovať o miesto v základnej zostave. Na pôsobenie v Banskej Bystrici bude spomínať len v dobrom. V júli chce prísť do Catanie čo najlepšie pripravený. Pod Urpínom chodil dvakrát týždenne aj na hodiny taliančiny, jazyk by mu nemal robiť problémy. "Pri podpise zmluvy som bol priamo v Catanii a všetko som si tam obhliadol. Čaká ma tam veľká konkurencia, ale som na to pripravený a veľmi sa teším. Súpisku mám preštudovanú. Je tam veľa kvalitných hráčov, aj na mojom poste v obrane. Moje šance sa zvýšia, ak niektorí hráči počas leta prestúpia do iných klubov a káder sa zúži. Dúfam, že sa prebojujem do základnej zostavy,“ uviedol pre web oSporte.sk 20-ročný Gyömbér (nar. 3. 7. 1992), ktorý sa už zoznámil aj s trénerom Catanie Rolandom Maranom.

V histórii Dukly Banská Bystrica v prípade Gyömbéra ide údajne o tretí najlukratívnejší prestup - po Martinovi Jakubkovi (Saturn Moskovská oblasť/Rus.) a Marekovi Penksovi (Eintracht Frankfurt/Nem.).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona