Gymnasta Piasecký sa má verejne ospravedlniť Novákovi

NETKY.SK • 7 September 2016, 08:54 • 2 min
Gymnasta Piasecký sa má verejne ospravedlniť Novákovi

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenskej gymnastickej federácie (DK SGF) sa v utorok zaoberala konfliktom medzi prezidentom SGF Jánom Novákom a gymnastom Samuelom Piaseckým počas májových majstrovstiev Európy vo švajčiarskom Berne. Jednoznačné závery vo všetkých bodoch tohto prípadu však jej rokovanie neprinieslo.

slovakia

left justify in out

"Konečný verdikt nepadol, nemáme dotiahnuté niektoré náležitosti," vyjadril sa v utorok neskoro večer pre agentúru SITA predseda disciplinárnej komisie SGF Ivan Gallo.

Ako je známe, v júli rozhodli členovia výkonného výboru SGF vylúčiť 31-ročného Piaseckého z reprezentácie SR za hrubé porušenie disciplíny. Dôvodom malo byť údajne aj pod vplyvom alkoholu verbálne napadnutie šéfa SGF Nováka (podľa jeho hodnotiacej správy ako vedúceho výpravy na ME, pozn.) so snahou vyprovokovať fyzický kontakt, čo však Piasecký považuje za totálny nezmysel.

"Na utorkovom zasadnutí vypovedali všetci pozvaní. Disciplinárna komisia SGF skonštatovala, že skutok sa naozaj stal, došlo k verbálnemu útoku na vedúceho výpravy a zároveň prezidenta SGF pána Nováka zo strany pána Piaseckého. Tým porušil štatút reprezentanta i stanovy SGF. Disciplinárna komisia mu odporučila, aby sa verejne ospravedlnil pánovi Novákovi," skonštatoval ďalej predseda DK SGF.

K otázke ďalšieho zotrvania Samuela Piaseckého ako člena Slovenskej gymnastickej federácie (SGF), resp. udelenia definitívneho zákazu súťažiť za Slovensko na akýchkoľvek podujatiach, však nepodal Ivan Gallo jednoznačné stanovisko. "V súčasnosti nemáme schválený disciplinárny poriadok SGF. Momentálne je v právomoci a kompetencii výkonného výboru SGF, či pána Piaseckého nominuje alebo nenominuje na akcie organizované Slovenskou gymnastickou federáciou a Medzinárodnou gymnastickou federáciou (FIG). Jasnejšie by malo byť vtedy, keď príde ku schváleniu nového disciplinárneho poriadku SGF podľa Zákona o športe. V tom terajšom totiž nie sú definované určité ustanovenia a náležitosti," poznamenal predseda disciplinárnej komisie SGF a dodal: "Navyše chýbajú ešte aj niektoré vyjadrenia, najmä od predstaviteľov mužskej sekcie Slovenskej gymnastickej federácie, od materského klubu pána Piaseckého - Slávie UK Bratislava či reprezentačného trénera."

 

Košický rodák Samuel Piasecký (nar. 31. októbra 1984) je najúspešnejší slovenský športový gymnasta ostatných rokov. Na olympijských hrách 2012 v Londýne obsadil na bradlách 11. miesto, dovedna päťkrát na významných podujatiach (štyri razy majstrovstvá Európy, jedenkrát majstrovstvá sveta) sa prebojoval z kvalifikácie až do elitnej osmičky finalistov na náradiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies