Gymnasta Piasecký: Kto si nedožičí na Štedrý deň, nemá Štedrý deň

NETKY.SK • 22 December 2015, 11:20 • 2 min
Gymnasta Piasecký: Kto si nedožičí na Štedrý deň, nemá Štedrý deň

BRATISLAVA - Skúsený 31-ročný slovenský reprezentant v športovej gymnastike Samuel Piasecký strávi celé vianočné a novoročné sviatky v kruhu svojej rodiny. Aspoň v závere kalendárneho roka sa bude môcť nerušene venovať manželke a svojim štyrom synom.

slovakia

left justify in out

"Počas Vianoc pôjdem s rodinou niekam na hory na lyžovačku. Voľno budem mať prakticky až do začiatku budúceho roka. Dúfam, že si v kruhu rodiny veľmi dobre oddýchnem, že aj vďaka pobytu s nimi načerpám nové sily do ďalších sezón, ktoré nás čakajú po budúcoročnej olympiáde v Brazílii," reagoval rodák z Košíc na otázku agentúry SITA.

 

Samuel Piasecký zdôraznením svojich plánov iba pripomenul fakt, že slovenský športový gymnasta na OH 2016 v Riu de Janeiro (5. - 21. augusta) bude medzi účastníkmi pravdepodobne chýbať.

 

"Zatiaľ máme pre Slovensko ako pre krajinu vybojovanú iba pozíciu druhého náhradníka, čo v praxi znamená, že musíme čakať, či sa niekto z nominovaných pretekárov na poslednú chvíľu neodhlási, či sa, nedajbože, nezraní, alebo neochorie. Nie je to veru vďačná pozícia, do ktorej sme sa po svetovom šampionáte v Glasgowe dostali," konštatoval Samuel Piasecký, ktorého o priamy postup do Brazílie pripravili na MS 2015 v Glasgowe dve zbytočné chyby na náradiach, po ktorých nasledovali pády. "Škoda toho, mohol som byť v Brazílii," povzdychol si odchovanec košickej gymnastiky, ktorý svoj talent rozvinul najmä počas pôsobenia v Bratislave.
Veľký bojovník, ktorého doménou je predovšetkým cvičenie na bradlách a hrazde, sa tesne pred Vianocami tešil najmä na sviatočné menu. "Vianoce sú však predovšetkým o príjemnej atmosfére, o stretnutí s príjemnými ľuďmi, na ktorých človek nemal čas počas roka, keď naša súťažná sezóna bola v plnom prúde. A samozrejme, že Vianoce sú najmä o spoločných chvíľach s rodinou. Tá je počas sviatkov na prvom mieste."

 

Keď sa beseda zvrtla na tému tradičných jedál a životosprávy športovcov, pretekár Armádneho športového centra (AŠC) Dukla Banská Bystrica pohotovo zareagoval: "Myslím si, že kto si nedožičí na Štedrý deň, nemá Štedrý deň," zdôraznil Samuel Piasecký a pokračoval: "Podľa mňa človeku nemôže ublížiť, ak jeden deň v roku nebude mať stále na pamäti prísne zásady správnej životosprávy. Vianoce mám veľmi rád najmä pre ich atmosféru. Je to iba jeden deň v roku, keď tak intenzívne vnímame čaro domova a chuť veľkých sviatkov. Preto by sme si počas nich mali dopriať všetko, na čo máme chuť. Aby aj pre nás - športovcov to boli sviatky bez nejakých striktných obmedzení a predpisov."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona