Gyimesi je presvedčený, že inštitút kolúznej väzby sa musí zmeniť

NETKY.SK • 15 Máj 2021, 15:49 • 2 min
Gyimesi je presvedčený, že inštitút kolúznej väzby sa musí zmeniť

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady György Gyimesi je presvedčený, že inštitút kolúznej väzby treba zmeniť.

slovakia

left justify in out

Taktiež uviedol, že ak by zahlasovali za návrh Sme rodina, ktorý má upraviť kolúznu väzbu, nebolo by to porušenie koaličnej zmluvy. Vyjadril sa tak v relácii RTVS Sobotné dialógy. Dodal, že koaličná zmluva explicitne zakazuje hlasovať za opozičné návrhy, ale tento návrh je od koaličného partnera.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Boris Kollár naložil ministerke spravodlivosti. Držať ľudí v kolúznej väzbe mesiace či roky, Sme rodina odmieta

Gyimesi okomentoval, že ak by parlament posunul novelu Trestného poriadku do druhého čítania, vytvorili by tak časový priestor, aby sa medzi hnutím Sme rodina a ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou zrodila dohoda. Verí, že sa dohodnú. Poslanecký klub hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti má podľa neho rokovať v pondelok 17. mája o poslaneckom návrhu Petry Hajšelovej.

 

Súvisiaci článok: Mária Kolíková kritizuje, že sa o kolúznej väzbe rokuje ako o poslaneckom návrhu

Nezaradený poslanec a podpredseda strany Hlas - sociálna demokracia Richard Raši zase poukázal na to, návrh je ešte len v prvom čítaní, a ak prejde do druhého, bude mesiac na to, „aby sa všetky chyby vychytali". Má pocit, že ide skôr o politický spor medzi dvomi koaličnými stranami než o obsahový.

 

Mohlo by vás zaujímať: Zmluva o nákupe vakcíny Sputnik V nie je stále zverejnená. Lengvarský ide zisťovať, čo sa stalo



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies