Gyömbérov solídny výkon pri debute

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 11:45 • 2 min
Gyömbérov solídny výkon pri debute

NETANYA - Vydarený debut v drese slovenskej seniorskej futbalovej reprezentácie má za sebou Norbert Gyömbér.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný defenzívny univerzál (nar. 3. júla 1992) odohral takmer celý stredajší medzištátny prípravný duel v Netanyi proti domácim Izraelčanom. Slováci v ňom uspeli 3:1 a rodený Revúčan dostal príležitosť na pozícii defenzívneho záložníka.

 

"Neviem, či to bol z mojej strany výborný výkon. Snažil som sa odovzdať maximum. Môžem byť spokojný, že sme podali celkom dobrý kompaktný výkon. Až na ten jeden inkasovaný gól sme hrali dobre v defenzíve. Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene. Som veľmi rád, že práve víťazstvom som začal éru v A-mužstve," zhodnotil hráč talianskej Catanie Calcio, ktorého v 86. min vystriedal na trávniku v Netanyi ďalší debutant Filip Kiss. 

 

Gyömbér síce momentálne nedostáva od klubového trénera príležitosti v súťažných stretnutiach, kouč SR Ján Kozák ho napriek tomu nominoval na duel v Izraeli a napokon mu dal šancu aj v základnej jedenástke. "Nerád by som ho hodnotil po jednom zápase. Poviem len, že podal veľmi dobrý výkon, aj keď nehráva pravidelne v klube," poznamenal 59-ročný rodák z Matejoviec nad Hornádom. 

 

Najbližší súboj absolvuje slovenská reprezentácia až v máji. Na domácej pôde privíta v medzištátnom prípravnom meraní síl výber Čiernej Hory. Aj keď Gyömbér stále môže nastupovať za reprezentáciu do 21 rokov, výkonom v Izraeli si vypýtal pozvánku do A-mužstva. "Verím, že pridám ešte nejaké štarty. V novom kolektíve som sa cítil dobre. Všetci chalani sú výborní futbalisti a mne sa s nimi hralo veľmi dobre. Dúfam, že ma tréner opäť nominuje, teším sa na ďalšie zrazy," dodal Norbert Gyömbér, ktorý ešte v pondelok na slávnosti v Trnave prevzal Cenu Petra Dubovského pre najlepšieho mladého futbalistu SR do 21 rokov za uplynulý rok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona