Gyömbér už oficiálne na hosťovaní v AS Rím

NETKY.SK • 20 August 2015, 15:28 • 2 min
Gyömbér už oficiálne na hosťovaní v AS Rím

RÍM - Taliansky prvoligový futbalový klub AS Rím vo štvrtok popoludní na svojej oficiálnej internetovej stránke potvrdil príchod slovenského reprezentanta Norberta Gyömbéra na hosťovanie z Catanie Calcio.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný (nar. 3. júla 1992) stredný obranca či defenzívny stredopoliar bude na výpožičke vo "večnom meste" do 30. júna budúceho kalendárneho roka. "Vlci" si následne budú môcť uplatniť opciu na trvalý prestup na tri roky. V novom pôsobisku bude Gyömbér nosiť na drese číslo 23. "AS Rím je jednoznačne jedným z najlepších tímov sveta a som šťastný, že som tu. Ide o splnenie jedného sna, je fantastické, že som sa stal členom veľkoklubu," vyhlásil rodák z Revúcej. 


Odchovanec banskobystrického futbalu je na Apeninskom polostrove od roku 2013, v A-mužstve SR má na konte sedem štartov. Jeho príchod do tímu pod trénerským vedením Rudiho Garcíu znamená, že Slovensko bude mať zastúpenie v skupinovej fáze Ligy majstrov 2015/2016 bez ohľadu na výsledok rakúskeho Rapidu Viedeň s brankárom Jánom Novotom v play-off o účasť v hlavnej časti LM proti ukrajinskému Šachtaru Doneck. "Vždy bolo mojím prianím zahrať si najprestížnejšiu európsku klubovú pohárovú súťaž. Dúfam, že sa dočkám debutu," pokračoval defenzívny univerzál na webe asroma.it. 


Norbert Gyömbér absolvoval lekársku prehliadku v utorok, vtedy sa stretol s niekoľkými novými spoluhráčmi. V stredu trénoval sám, vo štvrtok od 16.45 h absolvuje prvý tréning s mužstvom a čaká naňho aj úvodný míting s koučom Garcíom. O deň neskôr odídu Rimania do Verony na prvý zápas novej sezóny najvyššej talianskej súťaže a Slovák dúfa, že sa ocitne v nominácii rovnako ako sa nevie dočkať premiéry na Stadio Olimpico: "Musím tvrdo pracovať a odmenou mi bude tento špeciálny moment. Budem plniť požiadavky trénera, AS by mal bojovať o majstrovský primát v Serie A." 


Novým vzorom sa po presune z druholigovej Catanie stal pre Gyömbéra, pochopiteľne, rímsky "gladiátor" Francesco Totti: "Pred mnohými rokmi bol mojím idolom Zinedine Zidane, ale odteraz to bude určite Totti." 


Hráčov licenčný manažér Juraj Vengloš priznal, že o Gyömbéra bol veľký záujem: "Okrem AS išlo o Sampdoriu Janov, Palermo a Fiorentinu, ponuky sa objavili aj z ruskej I. ligy. Rimania však boli počas celého obdobia féroví. S riaditeľom klubu Walterom Sabatinim sme mali veľa sedení. Dôležitým faktorom bola tiež Liga majstrov," uviedol na stránke zastupiteľskej agentúry csm-agency.sk Vengloš. 


"Podpísal som všetky papiere, takže tomu môžem veriť. Som rád, že sa to už konečne zrealizovalo. Trvalo to dlhšie, no našťastie všetko dobre dopadlo. O záujme Rimanov som sa dozvedel v polovici júna 2015, pri šoférovaní sa mi ozval pán Vengloš. Zostal som nervózny, až som musel spomaliť," doplnil slovenský reprezentant, ktorý sa do talianskej metropoly vrátil po tom, ako v nej v uplynulom ročníku podstúpil operáciu a miestnu kliniku navštívil viac než päťkrát. Pre zlomeninu členka odohral Gyömbér v jarnej časti sezóny 2014/2015 iba štyridsať minút. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies