Gyömbér si v Kyjeve splnil ďalší sen

NETKY.SK • 9 September 2014, 08:19 • 2 min
Gyömbér si v Kyjeve splnil ďalší sen

KYJEV - Obranca Norbert Gyömbér z talianskej Catanie môže v súvislosti s pondelkom 8. septembra 2014 hovoriť o veľkom futbalovom dni.

slovakia

left justify in out

Spolu s Jánom Ďuricom statočne a úspešne odolával v Kyjeve ofenzívnemu náporu ukrajinskej reprezentácie v súboji C-skupiny kvalifikácie ME 2016 pri triumfe 1:0 a radosť má aj rovnakého výsledku futbalového výberu SR do 21 rokov u rovesníkom z Holandska, ktorým si vybojoval miestenku v baráži o postup na finálový turnaj majstrovstiev Európy hráčov do 21 rokov v Českej republike. Pod vedením trénera Ivana Galáda v tíme do 21 rokov totiž už 22-ročný zadák odohral väčšiu časť spomenutej kvalifikácie o play-off. "Tesne pred rozcvičkou sme sa dozvedeli, že chalani v Holandsku vedú 1:0 a ešte pred naším súbojom sa k nám dostala aj správa o ich triumfe. Veľmi sa teším, že sa chlapcom podarilo dosiahnuť dobrý výsledok v Holandsku a nám v Kyjeve," prezradil pre agentúru SITA rodák z Revúcej.

 

Norbert Gyömbér síce v reprezentačnom výbere trénera Jána Kozáka patrí k najmladším hráčom, v kalendárnom roku 2014 nechýbal na hracej ploche ani v jednom súboji národného mužstva. "Dostávam príležitosť v najdôležitejšom tíme na Slovensku. V Kyjeve sme hrali na 70-tisícom štadióne pred približne 55 tisíc fanúšikmi, čo je splnenie môjho ďalšieho sna," pokračoval mladý obranca a zhodnotil aj duel pondelkový proti Ukrajine: "Súper hral nátlakovo od začiatku. Domáci mali pár šanci v úvode, no našťastie sme ich zlomili nádherným gólom Roba Maka. To Ukrajincov nezložilo a stále sa snažili dobíjať našu bránku. My sme však hrali poctivo v defenzíve a pustili ich len pred šestnástku. Vypracovali si síce pár šancí, ale gólman Kozáčik nás podržal." 

 

Slovenský tím viedol už od 17. minúty, no o tri body sa 'bál' až do konca kyjevského zápasu. V nadstavenom čas druhej časti mali domáci obrovskú šancu, keď do útoku sa vybral aj ukrajinský gólman Pjatov, dopravil aj loptu do slovenskej siete, no predtým fauloval brankára Kozáčika. "Ja som si ani nevšimol, že Pjatov už je v našej šestnástke. Bola 92. minúta, podľa mňa tam vybehol celkom skoro. Ani som poriadne nevidel loptu, bola tam poriadna skrumáž. Nakoniec som počul zapískanie rozhodcu, až potom šla lopta do našej siete. Vtedy sa mi poriadne uľavilo a vedel som, že to už udržíme do konca. Natiahli sme nejaké minúty, po neuznanom góle aj súper trochu rezignoval. Po záverečnom hvizde arbitra asi všetkým hráčom padol veľký kameň zo srdca. Toto už bol prvý zápas kvalifikácie, kde už nejde o fazuľky, no o body do tabuľky. Urobili sme výborný úvodný krok v tejto kvalifikácii." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies