Gyömbér rád bojuje - v klube i na reprezentačných zrazoch

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 15:59 • 2 min
Gyömbér rád bojuje - v klube i na reprezentačných zrazoch

BRATISLAVA - Slovenskí futbaloví reprezentanti sa na blížiace sa majstrovstvá Európy vo Francúzsku (termín: 10. júna - 10. júla 2016) v týchto dňoch pripravujú v rakúskom tréningovom kempe vo Windischgarstene. V širšej 27-člennej nominácii trénera A-mužstva SR Jána Kozáka, ktorý ju zúži na konečný počet 23 mien po tohtotýždňových medzištátnych priateľských dueloch proti národným tímom Gruzínska (hrá sa v piatok 27. mája o 17.30 h v rakúskom Welse) a Nemecka (v nedeľu 29. 5. o 17.45 h v nemeckom Augsburgu), sa nachádza aj hráč AS Rím Norbert Gyömbér.

slovakia

left justify in out

"Musím sa priznať, že ja som v Rakúsku nikdy nebol na sústredení. Len z počutia som vedel, že tam jazdí a cestuje veľa klubov a veľa národných tímov za dobrými podmienkami. Očakával som, že to bude príjemné, zažijeme možno trochu srandy s chalanmi, dobre si zatrénujeme a pripravíme sa na kontinentálny šampionát," povedal univerzálny futbalista, využiteľný na poste stopéra, krajného obrancu či defenzívneho stredopoliara. "Na reprezentačné zrazy sa vždy veľmi teším, na spoluhráčov a atmosféru, ktorá tu vládne. Nebolo to inak ani tentoraz. V tomto kolektíve sa cítim výborne." 


Kmeňového hráča talianskeho klubu Catania Calcio, ktorý je od vlaňajšieho augusta na hosťovaní v AS Rím do júna 2016, však v ostatných dvoch sezónach neobchádzajú zdravotné patálie. Gyömbér na jar laboroval so zlomeným prstom na nohe, napokon nútene vynechal tri mesiace. "Celá táto sezóna nebola pre mňa bohvieaká, nehrával som veľa. Bohužiaľ, najmä pre zranenia. Dúfam, že po Novori Gyömbérovi sa ešte nezľahla zem," priznal 23-ročný rodák z Revúcej (nar. 3. júla 1992), ktorý ešte počas pôsobenia v Catanii v ročníku 2014/2015 absentoval pre zranenie členka šesť mesiacov a na sklonku roka 2015 mal zasa zlomený palec na ruke.


Napriek všetkému hodnotí sezónu 2015/2016 pozitívne. "Bol to pre mňa úžasný rok v Ríme. Dúfam, že ešte strávim nejaký rôčik v talianskej metropole a budú sa mi vyhýbať zdravotné problémy," skonštatoval Gyömbér a na margo konečného tretieho miesta AS v najvyššej talianskej súťaži doplnil: "Progres bol badateľný najmä v druhej časti sezóny, keď prišlo ku zmene trénera: odišiel Rudi García a na lavičku nášho mužstva si sadol Luciano Spalletti. Prehrali sme iba jeden zápas proti majstrovskému Juventusu, v ostatných sme zvíťazili alebo remizovali. Vzhľadom na priebeh sezóny je naša tretia priečka v Serie A asi spravodlivá, aj keď na to druhé miesto Neapola sme siahali. Samozrejme, že som ho Marekovi (Hamšík, pozn.) doprial. Len škoda, že z toho je pre AS Rím iba predkolo Ligy majstrov a nie priamy postup do skupinovej fázy."


Slovenský futbalista si pochvaľoval stále aktívnu účasť už takmer 40-ročného ofenzívneho stredopoliara a idol fanúšikov z "večného mesta" Francesca Tottiho. "Keď si predstavím, že ešte pred pár rokmi som ho sledoval v televízii a teraz som mohol vedľa neho sedieť v šatni a hrávať s ním, tak to bol pre mňa pochopiteľne úžasný pocit. Je to obrovská klubová legenda, cítiť to aj v celom Ríme. Snažil som sa od Tottiho zobrať si to najlepšie a niečo sa priučiť."


Norbert Gyömbér má dosiaľ v slovenskej futbalovej reprezentácii na konte 12 štartov, bez streleného gólu. Ďalšie by mal pridať v spomenutých prípravných súbojoch s Gruzínskom či Nemeckom, poslednou previerkou pred ME bude pre A-tím SR súboj so Severným Írskom v sobotu 4. júna o 20.45 h v Trnave. "Samozrejme, že blížiace sa prípravné duely sú tiež lákavé a predovšetkým dobrá previerka na majstrovstvá Európy. Je mi úplne a absolútne jedno, proti komu by som nastúpil. Ja som rád, že môžem hrať zasa za Slovensko, pre mňa to je najväčšia česť," zdôraznil bývalý hráč Dukly Banská Bystrica, ktorý by rád figuroval v konečnej 23-člennej nominácii na kontinentálny šampionát: ždy rád bojujem, či už v klube alebo na reprezentačných zrazoch. Pre mňa je to asi normálne. Nejaké ciele v živote si však nikdy nedávam."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies