Gyömbér o Anglicku: Favorit je len papierový

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 12:24 • 2 min
Gyömbér o Anglicku: Favorit je len papierový

VICHY - Zatiaľ do hry na EURO 2016 nezasiahol, ale je pripravený urobiť tak hocikedy. Obranca slovenskej futbalovej reprezentácie Norbert Gyömbér poskytol svoj pohľad zatiaľ "len" hráča z lavičky na skvelé víťazstvo nad Rusmi (2:1) aj na duel s favoritom B-skupiny z Anglicka (pondelok 20. júna, 21.00 SELČ, Saint-Étienne).

slovakia

left justify in out

Po prehre s Walesom (1:2) sa "sokoli" dostali do postupovej hry výhrou nad "zbornou". Zadák Catanie Calcio, ktorý bol v minulej sezóne na hosťovaní v AS Rím, si vychutnal rozhodujúce gólové okamihy v Lille takto: "Boli to tie najlepšie momenty zo zápasu. Marek Hamšík dal výbornú prihrávku Vladovi Weissovi a ten sekol stopérov. A druhý gól ani nepotrebuje komentár." Okrem Gyömbéra zo zverencov trénera Jána Kozáka ešte do hry nezasiahli brankári Ján Mucha a Ján Novota, obrancovia Milan Škriniar a Kornel Saláta, stredopoliar Ján Greguš a útočník Stanislav Šesták. Dvadsaťtriročný vysoký defenzívny univerzál sa intenzívne pripravuje na každom tréningu a v prípade potreby je tu: "Pripravujem sa tak ako všetci ostatní chalani. Všetci trénujeme dobre a sme trénerovi k dispozícii. Nejakú špeciálnu prípravu mi netreba. Všetci sme tu dobrý kolektív, ťaháme za jeden koniec povrazu."

 

Po dvoch kolách v B-skupine sú postupové karty rozdané, existuje mnoho možností, aj vzhľadom na výsledky ostatných skupín. Lídrom je štvorbodové Anglicko, druhý trojbodový Wales a tretiu priečku držia Slováci s troma bodmi pred poslednými Rusmi (1 bod). Kouč Kozák jasne deklaroval, že na postup bude treba v zápase s Albiónom zabodovať, stručne a jasne sa na to pozrel i Gyömbér: "Je zbytočné kalkulovať dopredu."

 

O Angličanoch sa rozhovoril 13-násobný reprezentant SR, ktorý v najcennejšom drese debutoval 5. marca 2014 proti Izraelu, o čosi viac: "Veľmi dôležitý zápas, možnože zápas o všetko. A tak sa k tomu všetci aj pripravíme. Veľmi zodpovedne. Nemyslím si, že Angličania sú nejaký favorit. Možno na papieri áno. Ale aj my ideme do zápasu, ako do každého, s cieľom vyhrať. Inak to nebude ani v tomto zápase. Majú aj svetlé, aj horšie stránky. Čo sme s nimi pozerali pár videí, tak majú veľmi dobré kraje, či už tam je Sterling na ľavej strane, resp. ľavý obranca Danny Rose. Majú veľmi rýchle krídla a obrovskú kvalitu. Ale takisto aj my."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies